Vernisaj cu recital la noua expoziție de fotografie semnată Amalia Gaiță

Vernisaj cu recital la noua expoziție de fotografie semnată Amalia Gaiță

0
DISTRIBUIȚI

Amalia Gaiță revine cu o nouă expoziție de fotografie care poartă numele de ANY BODY HERE, vernisajul acesteia urmând să se desfășoare vineri 7 februarie, de la ora 18.30, la librăria Cărturești (Mercy).

În lucrările Amaliei, fotografia apare ca un gest de contemplare. Un spațiu minimalist, în care esteticul transcende realul prin poezie și accentul pe forme geometrice, sculpturale. Melancolia naturilor statice împreună cu groove-ul portretelor fashion, creează un dialog nou. Amalia explorează granițele dintre concept și comercial, experimentând fotografia atât ca introspecție, cât și ca mod de comunicare. ANY BODY HERE – o colecție de spații interioare și exterioare, traversate de lumini și umbre, într-un timp rece, solidificat. Seara va fi deschisă cu un recital Light Session susținut de Amalia Gaiță și Vlad Cotruș.

Pasionată de muzică de mică, Amalia Gaiță își face un nume atât pe scenă, cât și în domeniul fotografiei. A început să cocheteze cu muzica la vârsta de şase ani și a devenit cunoscută melomanilor timişoreni odată cu colaborarea ei alături de pianistul Teo Milea, evenimente care s-au bucurat de succes.


Acum patru ani, artista a ajuns în atenţia melomanilor graţie unui dublu eveniment cu ştaif, care a cuprins expoziţia de fotografie numită „A bird’s year“ şi primul recital Amalia Gaiţă, care au avut loc la Centrul Multifuncţional Bastion. La sfârșitul anului 2017, concertul de lansare a albumului de debut „Melting Sun“ al solistei timişorence, desfăşurat la Reflektor Venue, a avut parte de un public numeros care a savurat pe deplin spectacolul pus la cale de echipa răspunzătoare pentru apariţia acestui disc. În vara anului trecut, Amalia Gaiță a susținut un concert în cadrul Open Air Blues Festival Brezoi – Vâlcea, cel mai important festival independent de blues din România.

„Muzica a fost prima mea pasiune, iar de pe la 6 ani, părinții mei au avut inspirația să mă înscrie în tot felul de cercuri de muzică. În liceu am cochetat cu fotografia, mai ales cea de portret și fashion. Am început să îmi pozez colegele de liceu, făcandu-le prima oară fotografii pentru profilul de hi5, iar mai apoi pentru cel de Facebook. Mi-am luat curaj și m-am înscris la Facultatea de Arte, unde am întâlnit oameni noi, am înțeles ce înseamnă studiul individual și autocritica. am deschis o firmă împreună cu Cristina Precupas. Îmi amintesc cu plăcere și amuzament cum ne-am făcut primul studio foto, înghesuit într-una din camerele Cristinei de acasă, confecționând cu puținii noștri bani, primele reflectoare din cuiere de lemn și fundaluri foto din pânze cusute de mama, care se șifonau într-o veselie. Am înțeles cât de important este să îți faci timp pentru proiectele personale“, spune artista, care în luna octombrie a anului trecut a susținut un mini – recital la Teatrul Național din Timișoara, cu ocazia galei aniversare a zece ani de existență Pressalert.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.