Zeci de medici, la Timișoara pentru specializare în cele mai noi tehnici...

Zeci de medici, la Timișoara pentru specializare în cele mai noi tehnici de ecografie mamară FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>

Biblioteca Universității Politehnica găzduiește, astăzi și mâine, primul curs de ecografie mamară – curs introductiv organizat – sub egida Unității de Educație în Ecografie, afiliată Societății Europene de Ecografie în Medicină – de către conf. Dana Stoian, din partea Clinicii de Endocrinologie, Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara, și a prof. dr. med. Șerban Dan Costa, doctor Honoris Cauza al aceleiași univesități, șeful Clinicii de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Univesității de Medicină „Otto von Guericke” din Magdeburg, Germania.

„Invitați ai cursului sunt domnul Dominique Amy, inițiatorul tehnicii de ecografie ductală, expert al ghidurilor europene și mondiale de ecografie și elastografie mamară, afiliat Universității de medicină Aix-Marsillie (Franța), dr. Holm Eggemann, profesor abilitat, specialist DEGUM III – nivelul superior de specializare și tutoriat în ecografia mamară, dr. Mihai Iacob, președintele Filialei Timiș a Asociației Medicilor de Medicină Generală, președinte al școlii de ecografie EUVEKUS, cu sediul în Viena și dr. Simona Cerbu, specialist mamolog în cadrul Disciplinei de Radiologie a UMF Victor Babeș din Timișoara”, au transmis organizatorii.

Peste 70 de medici endocrinologi, ginecologi, radiologi și oncologi participă la două zile intensive de curs introductiv, cu sesiune de hands on – examinarea ecografică standard, examinarea ecografică ductală, respectiv două tehnici diferite de elastografie în timp real – strain și Sehar wave, respectiv exerciții de puncție pe fantomă.  Demonstrațiile se efectuează cu ecografe „high end” de ultimă generație.

Acesta se dorește a fi un prim curs dintr-o serie de trei, pentru dezvoltarea specialiștilor clinicieni în domeniul ecografiei mamare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.