Ziua Culturii Naționale, celebrată la Timișoara cu versuri de Eminescu proiectate pe...

Ziua Culturii Naționale, celebrată la Timișoara cu versuri de Eminescu proiectate pe „zidul cu poezie”

0
DISTRIBUIȚI

Cu prilejul Zilei Culturii Naţionale – ziua de naştere a lui Mihai Eminescu – Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş îi invită pe timişoreni la o seară de poezie mai puţin obişnuită. Toţi cei care vor avea drum prin Piaţa Libertăţii în seara zilei de 15 ianuarie vor putea citi, vreme de o oră, versuri pe zidurile viitorului muzeu dedicat revoluţiei.

„Am ales de Ziua Culturii Naţionale ca, dincolo de îndemnurile la consumul de cultură în toate formele ei să fim noi cei care dăruim simbolic… cultura.


Astfel încât, orice timişorean care va trece prin Piaţa Libertăţii miercuri seara, va putea citi fragmente din poezia eminesciană proiectate pe unul dintre zidurile viitorului muzeu naţional al revoluţiei. Se întâlnesc astfel două simboluri: cultura – prin poate cea mai sensibilă formă de exprimare a sa, poezia, şi libertatea pe care ne-am câştigat-o în urmă cu mai bine de 30 de ani” este de părere Sorin Vlad Predescu, directorul direcţiei de cultură.

Poeziile eminesciene vor fi proiectate pe „zidul cu poezie” începând cu ora 18.00, vreme de un ceas, acest demers fiind parte a unui program mai amplu, care se va desfăşura la nivel naţional, şi prin care instituţiile de cultură importante din întreaga ţară sunt chemate să aprindă simbolic „Flacăra culturii”. Cu acest prilej, noul ministru al culturii, Bogdan Gheorghiu, a transmis următorul mesaj: „Cultura se clădeşte zi de zi, câte puţin, intrând într-un muzeu, deschizând o carte, privind o pictură. Să reaprindem această Flacără, deoarece totul începe cu fiecare dintre noi. Cultura este moştenirea socială pe care o oferim copiilor noştri, pe care o lăsăm tinerilor români de pretutindeni”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.