Amenzi de 20.000 de lei la Timișoara, în cinci zile, pentru proprietarii...

Amenzi de 20.000 de lei la Timișoara, în cinci zile, pentru proprietarii de terenuri și clădiri neîntreținute

0
DISTRIBUIȚI

Cantități mari de deșeuri și focare de infecție este rezultatul în urma neglijenței proprietarilor de terenuri și clădiri din Timișoara. În ultimele cinci zile au fost acordate opt amenzi în valoare de 2.500 de lei, adică un total de 20.000 de lei.

În municipiul de pe Bega, polițiștii locali de la Serviciul Protecția Mediului au acționat pe linia luării de măsuri în cazurile în care se constată nerespectarea prevederilor HCL 371/2007, privind îngrijirea proprietăților deținute, a terenurilor sau a clădirilor aflate în proprietate.

Astfel, în ultimele cinci zile, au fost aplicate un număr de 8 sancțiuni contravenționale de câte 2.500 lei fiecare proprietarilor de terenuri și clădiri care nu întrețin curățenia în incinta proprietăților, constatându-se cantități mari de deșeuri în unele locații transformate în focare de infecție”, au transmis reprezentații Poliției Locale Timișoara.

Cazurile au fost constatate pe străzile Ion Mihalache, Dacilor, Dan Carpin, Ion Roată, I.


Klein, Mihail Jora și Calea Torontaului. Poliția Locală Timișoara atrage atenția că, în conformitate cu prevederile HCL 371/2007 modificată, persoanele fizice și juridice sunt obligate să întrețină curățenia locuințelor pe care le dețin sub orice formă legală, a anexelor gospodărești, a curților și împrejmuirilor acestora, și să nu depoziteze pe spațiile comune deșeuri, bunuri sau alte materiale.

De asemenea, trebuie să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetației ierboase, să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, situate în intravilanul municipiului și a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutieră sau feroviară și să asigure împrejmuirea acestora. Sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între 1.500 și 2.500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.