Apare un nou bulevard la Timișoara. Ce străzi vor fi lărgite la...

Apare un nou bulevard la Timișoara. Ce străzi vor fi lărgite la patru benzi

3
DISTRIBUIȚI

santier

Nicolae Robu anunță că Timișoara va avea un nou bulevard, în viitorul apropiat. Asta după ce municipalitatea intenționează să lărgească la patru benzi străzile Pictor Ion Zaicu – Aristide Demetriade.

Edilul-șef a declarat că s-a făcut încă un pas, astfel încât acest proiect să fie materializat. Concret, Primăria Timișoara a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pentru acest proiect.

„Avem studiul de fezabilitate aprobat, iar proiectul va fi cuprins în Programul de Dezvoltare din acest an. Străzile respective sunt din beton asfaltic cu două benzi de circulație, câte o bandă pe sens și fără piste pentru biciclete.


Extinderea la patru benzi a străzilor Pictor Ion Zaicu și Aristide Demetriade se va face prin realizarea drumului cu două benzi de circulație pe sens, amenajarea trotuarelor și a pistelor de biciclete (unde situația din teren permite), reamenajarea geometriei intersecțiilor cu străzile: Gheorghe Lazăr, Calea Aradului, Popa Șapcă, Baader și Divizia 9 Cavalerie”, a informat Primăria Timișoara.

Valoarea totală a investiţiei este estimată, conform devizului general, la aproape 50 de milioane lei, cu TVA inclus. Durata pentru execuţia lucrărilor este estimată la opt luni, iar sursa de finanţare o reprezintă bugetul local.

„Este un proiect foarte important. Vom face un bulevard superb, cu patru benzi de circulație, vom realiza aliniamente de copaci, vom amenaja trotuare pe câțiva kilometri buni. cred că sunt vreo șapte kilometri. Oricum, sunt mulți kilometri de la Fructus până în partea de est a orașului. Printr-o intervenție de forță majoră am făcut reparații și am transformat acest ansamblu de străzi atât cât să poată fi folosite. Acum vrem să realizăm un mare bulevard cu patru benzi de circulație și celelalte funcționalități”, a declarat Nicolae Robu.

3 COMENTARII

  1. Largirea acestui drum -TM-Sacalaz la 4 benzi e o mult MAI BUNA !!!
    Locuitorii acestei zone asteapta cu nerabdare fluidizarea traficului si dezvoltarea zonei la adevaratul potential !!!
    Sacalazul este lasat tot timpul la urma. Nu prea ai ce sa faci in zona, de cumparaturi sa nu mai zic, is 2 Profi puscate rau, drumuri pietruite cu cratere….0 activitati…etc. O zona chiar trista asa aproape de Tm cand ar putea arata ca un mic orasel european al anului 2020 cu oamenii potriviti in functie.
    Cum de altii pot si astia din conducerea Sacalaz sunt atat de inapti ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.