Aproape toate clădirile de pe latura nordică a Pieței Victoria, cu schele...

Aproape toate clădirile de pe latura nordică a Pieței Victoria, cu schele pe ele. De ce nu poate Primăria Timișoara să-i ajute pe proprietari

0
DISTRIBUIȚI

cladiri piata victoriei

Se fac pași concreți cu scopul reabilitării mai multor clădiri istorice aflate în Piața Victoriei din Timișoara. Astfel, se poate observa că, în ultima perioadă, au apărut schele pe o bună parte dintre imobilele aflate pe latura nordică a pieței. Nicolae Robu susține că ar fi meritul primăriei pentru că s-a ajuns aici, deoarece proprietarii s-au mobilizat cu scopul de a restaura fațadele după ce polițiștii locali au primit ordine să-i amendeze săptămânal, dacă continuă să le lase în paragină.

”Săptămânal, poliția locală îi amendează pe proprietarii care nu înțeleg să-și îngrijească clădirile. În Piața Victoriei, pe latura de nord, și deasupra de noua librărie Cărturești au apărut schelele, aproape toate clădirile sunt cu schele pe ele și se lucrează.


A rămas o clădire cu front stradal relativ restrâns între cea în care este librăria Cărturești și Palatul Lloyd, unde e Rectoratul Politehnicii din Timișoara, și sper să înțeleagă și proprietarii de acolo și să înceapă reabilitarea clădirii. Și apoi, înspre Parcul Central, ultimele două clădiri nici acum nu au schele, nici acum nu s-au apucat de reabilitare”, a afirmat Nicolae Robu.

Edilul-șef susține că Primăria Timișoara nu poate să-i ajute din punct de vedere financiar pe proprietarii clădirilor istorice aflate în paragină din cauza legislației actuale.

”Primăria Timișoara nu poate să-i ajute, în condițiile legii actuale. Nu se poate să investești într-o clădire privată decât în condițiile legii. Legea ne permite, dar dacă există acel verdict în privința rezistenței la seisme. Acel verdict nu-l dă nimeni decât după consolidare, consolidarea nu poate fi susținută din bani de la bugetul local, că așa e legea făcută, și atunci proprietarii nu sunt interesați să intre în acest parteneriat cu noi”, a detaliat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.