Arafat anunță că sunt șanse mici ca în România să nu apară...

Arafat anunță că sunt șanse mici ca în România să nu apară cazuri de coronavirus. Ce spune despre tratarea acestuia

0
DISTRIBUIȚI

Infecția cu coronavirus nu are tratament și nici nu există un vaccin specific, tratamentul fiind simptomatic, a afirmat, în această seară, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, el arătând că acest tip de virus poate suferi mutații. De asemenea, Arafat că este o chestiune de timp până când o să apară cazuri și în țara noastră, susținând că sunt ”șanse mici” să nu fie bolnavi și în România.

„Coronavirsul nu are tratament. Și nici nu există vaccin. Se tratează simptomatic. Dacă se agravează situația, se apelează la Terapie Intensivă. Se recomandă ca cei care au simpotme să nu se trateze singuri, să nu ia antibiotice. Nu avem un vaccin pentru el. Când vom avea vaccin, se va putea reduce la maximum răspândirea lui. Nu știm dacă nu se va schimba ca și comportament și ca impact. Pe parcurs, poate suferi mutații. Manifestaerea sau impactul poate fi mai serios”, a spus Arafat, la Antena 3.

Conform sursei citate, coronavirusul nu se manifestă ca o gripă obișnuită.

„Nu este sigur 100% că dacă v-ați format imunitatea împotriva lui, să nu-l mai luați încă o dată.


Fiind un virus nou, sunt multe studii în realizare. Noi știm că se transmite pe calea aerului, dar sunt studii care verficiă dacă nu se transmite prin salivă sau altceva”, a explicat Arafat.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan a explicat că tratamentul simptomatic este esențial, odată ce o persoană se infectează cu coronavirus.

„Tratamentul simptomatic poate avea importanță foarte mare. Scaderea ferbrei, combaterea sindreomeleor conexe sunt foaarte importante. Este un virus nou. Nu există studii că există imunitate încrucișată cu acest virus. Putem lua măsuri să ne protejăm: să respectăm reguli de igienă persoanlă, să ne spălăm corect pe mâini, să limităm călătoriile, să evităm locurile aglomerate inutil”, a explicat secretarul de stat, la Antena 3.

Numărul de infecții cu coronavirus în Italia a depășit 100, după ce duminică au fost confirmate 44 de cazuri noi, scria CNN. Majoritatea cazurilor este concentrată în regiunile nordice din Lombardia (89 de cazuri). Trei oameni și-au pierdut viața din cauza acestui virus.

În Lombardia sunt peste 176.000 de români. La această oră, 11 localităţi italiene sunt în carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.