ASU Politehnica a înregistrat o nouă victorie în amicale. Octavian Benga a...

ASU Politehnica a înregistrat o nouă victorie în amicale. Octavian Benga a testat un tânăr de la Snagov contra Dumbrăviţei FOTO

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” şi-au continuate seria jocurilor de pregătire cu adversari din zonă. Azi, pe „Ştiinţa”, a fost 2-0 pentru ASU Politehnica în duelul cu CSC Dumbrăviţa. Ambele reuşite au fost marcate de Mircea Axente. Altfel, alb-violeţii au un nume nou în pregătiri – e vorba de fundaşul stânga Alin Turbatu, de la Sportul Snagov.

Vremea însorită i-a determinat pe timişoreni să joace tot pe gazonul natural din Centru. Jucătorii lui Tavi Benga au dominat autoritat prima parte a întâlnirii cu divizionara C timişeană. Scorul a fost deschis în minutul 24 de latul lui Mircea Axente iar acelaşi atacant a punctat cu piciorul pe o respingere şi cu cinci minute înainte de finalul primei părţi.

Schimbările din ambele tabere au dus la o parte secundă mai echilibrată. Iar în ciuda unor tentative la ambele porţi scorul a rămas neschimbat.

ASU Politehnica: M. Contra – Jurj, Mera, Scutaru, Cherecheş – D. Codrea, Ignea – Munteanu, Trip, Manea – Axente. Au mai jucat: Murariu – Sofran, Vidrăsan, Coadă, Turbatu (Snagov), Pintea, Dros, B. Vasile, Kuhn şi Al. Pop. Antrenor: Octavian Benga.

CSC Dumbrăviţa: R. Mikloş – Berivoiescu, Telescu, Podină, Coroiu – R. Rus, L. Oprea, Mărmăneanu, Mura – Drăghici, Enciu. Au mai jucat: Kovari, Siminic, B.


David, Ad. Ştefan, Jichici, Jinga, Morariu, Făgărăşanu.

Turbatu, testat

Turbatu (foto, dreapta; n. 1999) a fost folosit atât pe postul de bază, de fundaş stânga, cât şi mai avansat. La fel ca alţi colegi de la Sportul Snagov, acesta a fost lăsat să plece, ilfovenii fiind la un pas să abandoneze competiţia. „A jucat 15 meciuri în tur pentru cei de la Snagov, e un jucător tânăr, de bandă, poate să joace atât fundaş stânga cât şi mijlocaş stânga şi vom vedea în perioada următoare ce vom face în legătură cu el… Are hârtie că se poate antrena cu orice echipă”, a spus Octavian Benga despre noutatea de azi.

În legătură cu jocul propriu-zis, antrenorul Politehnicii avea destul motive de mulţumire: „A fost un joc de care sunt mulţumit, cred că cel mai bun al nostru în perioada de pregătire. Mi-am dorit şi chiar s-a întâmplat să arătăm mai bine pe partea ofensivă. Spre deosebire de celelalte meciuri, când de la meci la meci am reuşit să aducem cât mai multe mingi în zona careului, de data aceasta am construit de multe ori foarte bine pe atac poziţional şi am reuşit chiar să finalizăm. Am şi marcat două goluri. Sunt mulţumit de cum arătăm, dar mai avem foarte mult de muncit. Sper ca de la zi la zi şi săptămână la săptămână să completăm cu lucruri pozitive”, a declarat Tavi Benga.

Timişorenii au avut şi destul absenţi. Motreanu a mers din nou la doctor, „şi-a făcut RMN, e un lucru mai ciudat ce se întâmpla la el la genunchi şi nu vreau să-mi dau cu părerea”, Săulescu, contractură, şi Borbei, la lotul naţional U17, au fost celelalte absenţe.

Octavian Benga îşi mai doreşte un amical suplimentar în săptămâna premergătoare meciului cu Rapid, pe lângă cel stabilit cu Zemun cu o săptămână înainte. Altfel, miercuri, poliştii întâlnesc Radnicki Zrenjanin (L3, Serbia), de la ora 14.00, ori pe „sintetic” la Baza 2 ori pe „Ştiinţa”, în funcţie de vreme iar celălalt test e cu Lipova sâmbăta viitoare.

Dumbrăviţa a revenit „la zi”

În ceea ce priveşte adversarul, a 6-a clasată în C5, cea mai bună veste e că jucătorii lui Sorin Bălu sunt din nou cu banii la zi după câteva luni de nesiguranţă. „Nu mai putem căuta alibiuri, că nu am putut juca foarte bine pentru că nu am fost remuneraţi. Nu, stop, din acest moment trebuie să dăm maximum pentru că şi clubul a oferit”, a conchis Bălu.

„Au fost două reprize diferite. O primă repriză în care nu am putut nicicum să ieşim din jumătatea noastră. Poli a exercitat o presiune permanentă pe echipa noastră. Am încercat defensiv să ne organizăm, în ciuda faptului că în primele trei săptămâni nu am reuşit să lucrăm nimic din punct de vedere tehnico-tactic, ci doar fizic. Însă, pot să spun că rezultatul după prima repriză e just. Au marcat de două ori, ar mai fi putut să o facă, am fi putut şi noi. În repriza a doua am echilibrat bine jocul…”, a mai spus Sorin Bălu cu referire la meci.

Pe lângă o serie de plecări notabile, precum Stupu la Ghiroda sau cele ale lui Briciu şi M. Stancu, în eşalonul al patrulea timişean, Dumbrăviţa a şi adus jucători interesanţi. Petrişor Jichici (Ghiroda) şi Andrei Mura (ex-Banatul, revenit din Germania) sunt ultimele achiziţii. Mai mult, un fost fotbalist ajută echipa din Dumbrăviţa din punct de vedere psihologic pentru retur. „L-am adus pe Cristi Tăbăcaru trainer neuro-lingvistic, vine o dată pe săptămână la echipă, fost elev de-al meu, şi eu spun că echipa noastră din punct de vedere mental şi motivaţional se va prezenta foarte bine”, a precizat Bălu.

Pentru alb-verzi urmează miercuri un test cu Becicherec Mic şi sâmbăta viitoare altul cu Ripensia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.