ASU Politehnica a câştigat testul cu Fortuna. Alb-violeţii au renunţat la Navas...

ASU Politehnica a câştigat testul cu Fortuna. Alb-violeţii au renunţat la Navas după sosirea lui Alex Munteanu

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica s-a impus la scor în cel de-al treilea test la iernii. A fost 5-2 cu divizionara C Fortuna Beicherecu Mic. În ultimele 20 de minute ale întâlnirii la alb-violeţi a debutat proaspăta achiziţie Alexandru Munteanu. Divizionara secundă timişoreană a renunţat în schimb la spaniolul Rodrigo Navas, care începuse stagiul centralizat cu echipa.

Amicalul de azi a fost disputat la Baza 2 în condiţii meteo mai puţin prielnice. Totuşi, în ciuda vântului şi stropilor, a plouat şi cu goluri. Ce-i drept, mai mult după pauză, căci prima parte s-a încheiat cu un avantaj fragil pentru „Băieţii în ghete”. Timişenii din Liga a III-a au fost conduşi cu 4-0 după reuşitele lui Axente (min. 8), Manea (52), Coadă (59) şi Al. Pop (68).

La acest scor au venit şi replicile Fortunei, prin Ferţu (min. 72) şi Anagor, în minutul imediat următor. Scorul final a fost stabilit însă puţin înaintea fluierului final de către Pintea – junior din propria pepinieră a timişorenilor.

Sâmbătă, de la ora 11, probabil în aceeaşi locaţie, ASU Politehnica va întâlni CSC Dumbrăviţa, o altă grupare timişeană din C. Pe lângă acest succes, până acum în teste, timişorenii de pe locul 6 din B au învins Pobeda Star Bisnov (L4) şi au mai făcut un egal cu Ghiroda (L3).

ASU Politehnica: Murariu – Sofran, Mera, Scutaru, Dros – B.


Vasile, Ignea – Săulescu, Manea, Trip – Axente. Au mai intrat: Borbei, Contra – Jurj, Vidrăsan, Pintea (n. 2003), Codrea, D. Radu, A. Pop, R. Kuhn şi Al. Munteanu. Antrenor: Octavian Benga.

Fortuna Becicherecu Mic: Ciută – Leucian, Soare, Oneț, Hodiș – Z. Radu, Zurbagiu, Oancia, Gălățan – Silaghi, Bîrză. Au mai intrat: Costoaie, Culda – Cluci, Kecskes, Stănilă, Centea, Anagor, Tunduc, Ferțu şi Roșie. Antrenor: Vasile Luţă.

„A fost o victorie în penultima zi de cantonament. Ne aflăm la finalul pregătirii centralizare. A fost un joc pe o vreme foarte grea. Cu ploaie, frig, mă declar mulţumit, chiar pot să spun că am fost surprins de atitudinea şi jocul echipei, ţinând cont că suntem pe final de cantonament. În cele mai multe faze ale meciului încercăm să venim cu plusuri şi faţă de ultimele meciuri am reuşit să finalizăm mai mult. E îmbucurător. Începem să avem finalitate. Dacă ar să punctez ceva negativ, ar fi relaxarea jucătorilor, la 4-0, când au făcut două cadouri adversarilor şi nu permit acest lucru. Chiar voi avea o discuţie cu jucătorii mai tineri pentru că trebuie să fie concentraţi pe toată durata partidei”, a spus Octavian Benga despre meciul cu Fortuna.

Antrenorul Politehnicii era încântat că Alex Munteanu s-a alăturat echipei. „Cu Munteanu am avut o discuţie de trei săptămâni-chiar o lună. Am avut o relaţie foarte bună de pe vremea când eram secund la ACS Poli in Liga I… a apreciat acest lucru şi la cerinţele noastre, a mea in primul rând, a acceptat să vină să joace in condiţiile salariale pe care şi le poate permite Politehnica Timişoara. Nu am făcut niciun efort pentru el. Vine exact in bugetul şi nivelul salarial al celorlalţi jucători. Merită felicitat pentru acest aspect… E sănătos, a inceput pregătirea separat, e un jucător inteligent, care are multe sezoane in Liga I. Va fi foarte uşor să-l punem pe picioare fizic, probabil in două săptămâni va fi la nivelul colegilor”, a precizat Benga.

În schimb, tehnicianul a explicat de ce nu a fost păstrat spaniolul Rodrigo Navas: „A fost o discuţie legată şi de buget. Se poate spune că am avut de ales intre Navas şi Munteanu, am şi schimbat poziţia juniorului din atac, şi anume in spatele vârfului, şi atunci jucătorul spaniol nu-şi mai avea locul sau rostul. Eu i-am ales şi sunt responsabil…”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.