ASU Politehnica s-a impus până la urmă şi în testul dur cu...

ASU Politehnica s-a impus până la urmă şi în testul dur cu Radnicki Zrenjanin. Alb-violeţii sunt neînvinşi în jocurile de pregătire

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” nu au avut un meci deloc uşor azi cu invitaţii din Banatul Sârbesc. FK Radnicki Zrenjanin, din eşalonul terţ, a cedat greu pe sinteticul de la Baza 2, scor 1-3, cu ASU Politehnica. Ultimele două goluri ale timişorenilor au venit spre finalul întâlnirii.

Cei de la Radnicki sunt pe 3 în zona Vojvodina a ligii a treia din Serbia şi au practicat un joc specific, dur. În primul test din zonă, echipa din Zrenjanin (Becicherecu Mare) remizase la Becicherecu Mic, cu Fortuna (scor 1-1).

Alin Ignea a deschis scorul din „assist-ul” lui Scutaru în prima repriză. Oaspeţii au replicat prin Mehmed Avdic, cu un gol frumos la vinclu. Vizitatorii nu au lăsat-o deloc moale pe „sinteticul” timişorean iar în minutul 74 Radosavljevic a văzut direct cartonaşul roşu pentru o intrare întârziată asupra lui Dros, care s-a resimţit. „Optarul” lui Radnicki a fost înlocuit conform protocolului, dar nu fără proteste.

Alb-violeţii mai tineri prezenţi pe teren în partea secundă au răspuns bine provocării.


La capătul unei mingi care a traversat careul advers Al. Pop a marcat pentru 2-1 pe finalul timpului clasic de joc. S-au disputat două reprize a câte 50 de minute, astfel încât timişorenii au izbutit şi golul de 3-1. Juniorul Cristodulo a obţinut penaltiul din care Dorin Codrea a stabilit rezultatul întâlnirii internaţionale.

Sâmbătă, de la ora 11, probabil pe acelaşi teren de la Baza 2 în caz de vreme rea, ASU Politehnica va întâlni divizionara C Şoimii Lipova. Până acum formaţia alb-violetă are un bilanţ aproape impecabil, o remiză (cu Ghiroda) şi patru victorii în testele iernii, toate cu adversari de ligă inferioară ce-i drept. Practic, ultimul amical, cu secund divizionara sârbă Zemun, va fi probabil şi cel mai relevant test înainte de reluarea returului din B.

ASU Politehnica: Murariu – Jurj, Scutaru, Mera, Cherecheş – B. Vasile, Trip, Ignea – Manea, Axente, Munteanu. Au mai intrat: Contra – Sofran, Coadă, Vidrăsan, Pintea, D. Codrea, Dros, Săulescu, D. Radu, Cristodulo şi Al. Pop. Antrenor: Octavian Benga.

„A fost un joc bun pentru noi. Mă refer în primul rând la adversarul pe care l-am întâlnit. O echipă din Serbia, foarte bună, eu spun cea mai bună pe care am întâlnit-o până acum în meciurile de pregătire, cu o adversitate foarte bună, foarte agresivi, chiar dacă uneori peste limita regulamentului, dar putem spune că e un meci bun pentru că ne-am trezit puţin din atenţia pe care am avut-o în ultimul timp. Şi anume, că suntem prea buni şi nu ne pune nimeni în dificultate. Azi am fost puşi în dificultate de către cei de la Zrenjanin, care au făcut un pressing ofensiv şi ultra-ofensiv, greu am găsit soluţii tactice de a ieşi din acest pressin. Important e până la urmă că am câştigat şi rămânem neînvinşi în jocurile amicale. Am venit cu un plus, anume, am răspuns şi noi cu agresivitate. Trebuie să avem şi noi o agresivitate bună şi e încă un lucru pe care l-am pus azi în practică”, a spus Octavian Benga după joc.

În atenţia timişorenilor s-a mai aflat un tânăr atacant din C, Andrei Balha, în schimb, a rămas de luat o decizie în privinţa fundaşului stânga Alin Turbatu. „Turbatu a fost în probe, ne vom hotărî zilele următoare, încă e sub contract cu Snagov, nu se ştie încă dacă se vor desfiinţa sau nu. Balha de la Sebiş a fost un jucător de care m-am interesat, normal, a înscris 14 goluri în turul campionatul. Recunosc că am şi vorbit cu el, dar discuţiile s-au oprit şi nu vom face nimic…”, a precizat „principalul” lui ASU Poli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.