Parcurs aproape perfect în teste. ASU Politehnica a câştigat într-o atmosferă „internaţională”...

Parcurs aproape perfect în teste. ASU Politehnica a câştigat într-o atmosferă „internaţională” repetiţia cu Zemun FOTO & VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” şi-au prezentat lotul pentru mini-retur în faţa propriilor suporteri împotriva singurului adversar de eşalon identic. A fost o divizionară secundă, dar de peste graniţă. ASU Politehnica a învins-o pe FK Zemun cu 2-1 (2-0) în ultimul joc dinaintea derby-ului de suflet cu Rapid şi a pus astfel capăt jocurilor de pregătire fără a înregistra vreo înfrângere.

A fost o atmosferă de mică sărbătoare pe „Ştiinţa”, unde a fost pusă în funcţiune o tabelă mai performantă iar lotul a fost prezentat astfel în condiţii moderne publicului deloc neglijabil numeric. Meciul a generat interes şi în rândul suporterilor vizitatori. Circa 120-130 de sârbi au făcut deplasarea la Timişoara pentru amicalul cu ASU Poli.

În echipa oaspete s-a remarcat prezenţa ex-vasluianului Milos Pavlovic, experimentatul fundaş jucând la echipa copilăriei pe final de carieră. Gazdele au deschis până la urmă scorul cu puţin noroc în minutul 36. Alex Munteanu a pătruns şi a şutat din afara careului iar portarul Krunic a respins în faţă, neglijenţă de care a profitat Fabio Trip. Tânărul jucător care pare să-şi fi câştigat locul în primul 11 după plecarea lui Popescu a împins mingea în plasă pentru 1-0. Avea să fie 2-0 la ultima fază a primei părţi. „Libera” lui Ignea fiind reluată cu capul în plasă, la colţul scurt, de către Dorin Codrea. Oaspeţii au insistat mai mult în repriza a doua la poarta timişoreană, mai ales pe fondul schimbărilor. Ristovic şi apoi Neamţulovic l-a pus la încercare pe Contra, care a fost în fine învins cu cinci minute înainte de final, când Crijan a punctat cu capul în urma unui corner.

S-a încheiat 2-1 pentru alb-violeţi, care îşi păstrează intact moralul bun pentru jocul cu Rapid de pe „Dan Păltinişanu”, care va avea loc probabil duminica viitoare la prânz. Echipa lui Tavi Benga a rămas cu o singură mică piedică în teste, remiza cu fosta sa echipă – CSC Ghiroda, în rest Politehnica a câştigat toate partidele. Zemun, locul 13 în liga secundă sârbă, a fost însă singurul de acelaşi nivel ca eşalon, restul fiind din ligile inferioare.

ASU Politehnica: Murariu – Jurj, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheş – Ignea, D. Codrea – Săulescu, Trip, Munteanu – Axente. Au mai intrat: M. Contra – Coadă, B. Vasile, Manea, S. Popovici, Dros, Cristodulo, Pintea, Sofran, D. Radu, Al. Pop şi Vidrăsan. Antrenor: Octavian Benga.

FK Zemun: Krunic – Stokic, Petrovic, Mihailovic, Gialovic, Pavlovic, Kişu, Adgibaba, Ristovic, Avric, Garghic. Au mai intrat: Spaic, Petovic, Cezar, Lazarevic, Vasilievic, Neamţulovic, Crijan, Pavlovic, Pantic. Antrenor: Milan Ristic.

Octavian Benga, un antrenor mulţumit

Antrenorul Politehnicii avea motive de satisfacţie, pe lângă parcursul din amicale, jocul elevilor săi a fost îmbunătăţit constant şi nici nu are parte de accidentări grave, singurul absent din cauze medicale fiind Motreanu.


„Sunt mulţumit în mare parte, în mod special de prima repriză. Cred că am făcut un joc bun, cu câteva momente bune şi foarte bune chiar. Cel mai bun al nostru, am avut prospeţimea mai mare şi vigoare. Doar în câteva momente am arătat anumite slăbiciuni. Suntem neînvinşi în amicale. Nu acest aspect e un factor decizional în campionat, una sunt jocurile amicale, alta cele oficiale, sperăm să câştigăm prima etapă cu Rapid şi apoi vom vedea, vom putea trage anumite concluzii… Jocul de azi îmi dă încredere, desigur, se vede că încă nu suntem 100% în ritm de joc. Va veni cu timpul. În primele etape jucătorii îşi vor găsi forma maximă. Dar pot spune că sunt mulţumit de ce am realizat în ultimele luni de pregătire. Şi-i felicit pe această cale pe băieţi. Ne-a ajutat şi această atmosferă, ca jucătorii să nu fie relaxaţi… atmosfera a ridicat nota către un joc oficial. Cred că ca fost un joc reuşit, cu două galerii frumoase şi cred că spectatorii au plecat mulţumiţi de la stadion”, a declarat Octavian Benga.

Milos Pavlovic, acum la Zemun, a fost încântat de vizita în România, chiar dacă aceasta nu s-a efectuat pe un stadion de mare capacitate. „Am o experienţă frumoasă, am mulţi prieteni aici în România. Mă bucur că am revenit după şapte-opt ani. Suporterii noştri au o relaţie bună şi a fost o atmosferă frumoasă… Oricum fotbalul e cel mai important. Nu contează dacă jucăm pe un stadion cu 30.000 sau 2.000 de persoane… Am venit la Zemun, echipă pe care am iubit-o de mic copi. Se vede că Poli are o echipă foarte organizată. Are mulţi jucători tineri, la fel, îi doresc mult succes în campionat. Aştept să revină Rapidul în Liga I, e dorinţa mea, îi doresc succes lui Ovidiu Burcă”, a punctat sârbul, care a jucat şi la giuleşteni.

Atmosfera de pe „Ştiinţa” a fost întreţinută de această dată şi de o galerie oaspete consistentă. Dacă la începutul jocului fanii alb-violeţi au aprins fumigene, în partea a doua show-ul s-a mutat în „peluza” oaspete. De asemenea, ambele galerii şi-au transmis mesaje pe placul ultraşilor. Timişorenii au strigat pro-Serbia în eterna dispută legată de Kosovo iar sârbii au scandat şi ei pro-România pe subiectul Basarabia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.