Austria a suspendat toate trenurile către și dinspre Italia din cauza focarului...

Austria a suspendat toate trenurile către și dinspre Italia din cauza focarului de coronavirus

0
DISTRIBUIȚI

Austria a refuzat ca un tren care venea din Italia să treacă granița din cauza a doi pasageri suspectați că ar putea fi infectați cu noul coronavirus, a anunțat, astăzi, ministrul austriac de Interne, Karl Nehammer, anunță Financial Post.

„În această seară un trem care venea de la Veneția la Munchen a fost oprit la granița austriacă”, a spus ministrul de Interne al Austriei.

Compania italiană de stat de căi ferate a informat operatorul trenului că doi pasageri prezentau simptome de febră, a completat oficialul austriac.

Trenul așteaptă acum la Brenner Pass, pe teritoriu italian. „Procedura următoare este momentan discutată împreună cu autoritățile italiene”, a mai spus Nehammer.

Nu este clar dacă trenul își va putea continua drumul, a spus un purtător de cuvânt de la compania austriacă de căi ferate.

Italia se confruntă cu multe cazuri de coronavirus, care au crescut la peste 150, fiind și trei decese.


Guvernul a instituit carantină în zonele cele mai afectate, 11 la număr din regiunile Lombardia și Veneto.

Ulterior, autoritățile austriece au decis, duminică seara, să suspende toate trenurile spre și dinspre Italia din cauza focarului de coronavirus depistat în nordul peninsulei, scrie Sky News.

 

Momentan nu este posibilă deplasarea peste Brenner în oricare dintre direcții în urma unei decizii oficiale a autorităților”, a transmis compania OBB într-o postare pe Twitter.

Deocamdată nu se știe cât va dura această suspendare a transportului feroviar.

În Elveția, autoritățile așteaptă sosirea a 67.000 de muncitori italieni din zona Lombardia, care traversează zilnic frontiera pentru a lucra în statul vecin.

Autoritățile elvețiene au anunțat că, deocamdată, frontierele rămân deschise între Italia și Elveția, în ciuda faptului că mai mulți politicieni au cerut restricționarea accesului, sau măcar înăsprirea controalelor, scrie corriere.it.

Guvernul de la Berna a transmis că deocamdată se rezumă la monitorizarea atentă a situației și că este pregătit să ia măsuri pentru protejarea sănătății locuitorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.