Autoritățile din România, prinse nepregătite de coronavirus: „Nu au luat măsuri la...

Autoritățile din România, prinse nepregătite de coronavirus: „Nu au luat măsuri la timp” VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

Marian Cucșa, deputat din partea Forța Națională, partid afiliat grupului PSD, totodată vicepreședintele Comisiei de Control a SRI, a fost invitat în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Întrebat care au fost raportările primite de la SRI, pe tema coronavirusului, Cucșa s-a ferit să dea prea multe detalii. „Ținând cont că siguranța cetățenilor ține de siguranța națională, pe mine mă interesa să facem orice. Am cerut un raport. Încă din 15 ianuarie, SRI a început să verifice persoanele ce veneau din China. În 27 a început un Comitet de Urgență la nivelul Ministerului Sănătății, iar acolo au fost date toate informațiile despre pericolul de contaminare cu coronavirus”, a povestit, vag și evaziv, Marian Cucșa.

Ceea ce era de știut, a confirmat și vicepreședintele Comisiei de Control a SRI, Marian Cucșa, faptul că autoritățile nu au luat la timp măsurile pentru a preveni pătrunderea pe teritoriul României a coronavirusului. De altfel, nici măcar acum, multe dintre punctele de intrare în țară, fie terestre sau aeriene, nu sunt dotate cu termoscannere, pentru a verifica temperatura călătorilor.

Nici spitalele din România nu sunt pregătite pentru provocarea numită coronavirus, conform celor spuse de Cucșa, dar știute, oricum, la nivel național.


„Ne-au spus că nici în spitale nu sunt condițiile necesare de a trata. Ne-au prezentat situația cu stocurile de medicamente, mânuși și măști, care nu sunt făcute. Nu există nici acum stocuri din partea autoritățolor pe combatere și protejare”, a declarat Marian Cucșa, vicepreședintele Comisiei de Control a SRI.

Deși situația a fost prezentată, nu s-a văzut niciun rezultat. Întrebat cine ar fi trebuit să se ocupe de lipsurile acute, deputatul Forța Națională a precizat că „în aceste grupuri în care vorbeam erau și reprezentanți de la ministere. Cei de la SRI ne-au făcut o radiografie de ce înseamnă fenomenul coronavirus la nivelul autorităților. Mai vedem rezultatele. Vedem că autoritățile nu au luat măsurile la timp”. Când a fost întrebat dacă poate spune ceva concret, Cucșa a declarat că „pot să vă spun situația pe paliere, pe sănătate… v-am spus ce era esențial, din raport”.

În studioul on.set, alături de Marian Cucșa s-a aflat și Nicu Fălcoi, membru al Comisiei de Control a SIE, care a catalogat convocarea făcută de Comisia de Control a SRI drept „o glumă”. În ceea ce-l privește, Fălcoi a menționat că nu e treaba SIE să se ocupe de fenomenul coronavirus. „Nu e treaba SIE, avem suficiente instituții ale statului care să se ocupe de coronavirus, pandemie, ce ar putea să apară, situație de genul acesta, mai ales medicală”, a spus Fălcoi.

Chiar dacă lucrurile par departe de a fi sub control, iar pe teritoriul României s-a confirmat deja primul caz de contaminare cu coronavirus, Marian Cucșa a spus că „o să vedeți cum acționăm… Vedem cum evoluează lucrurile”.

1 COMENTARIU

  1. Cum domnule Falcoi, senator U.S.R. de Timis si traseist, nu e treaba S.I.E. sa se ocupe de o problema de siguranta nationala si mondiala care vine din exterior ? E si treaba S.I.E.. Asta e politica ALTFEL pe care o face U.S.R. ? Trimite oameni in parlament care pun batista pe tambal si nu fac nimic pentru cetateni ca si ceilalti din SISTEM ? Sug banii de la bugetul poporului roman dar mint si inseala poporul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.