CJAS Timiș, anunț important cu privire la cardul european de sănătate

CJAS Timiș, anunț important cu privire la cardul european de sănătate

1
DISTRIBUIȚI

Anunț important făcut de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș. Reprezentanții instituției îi informează pe asigurați că pot solicita eliberarea unui card european de sănătate duplicat, începând cu data de 7 februarie.

„Astfel, asigurații care din diferite motive nu mai au cardul european de asigurat, se pot adresa Casei de Asigurări, unde sunt luați în evidență pentru procurarea unui card duplicat, contra cost, a cărui perioadă de valabilitate nu poate depăși perioada de valabilitate a cardului inițial. Cheltuielile aferente producerii și distribuirii cardului duplicat se suportă de către asigurat și sunt de 8,33 de lei/card (TVA inclus).


Suma se poate achita în contul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș, respectiv în contul: RO80TREZ6215005XXX005077, deschis la Trezoreria Municipiului Timișoara, sau direct la casieria CJAS Timiș, după cum urmează: luni, marți, joi și vineri: 08.30 – 16.30, miercuri: 08.30 – 18.30”, a informat CJAS Timiș.

Reprezentanții instituției mai transmit că eliberarea cardului duplicat se face în următoarele condiții: pierderea, furtul sau deteriorarea cardului european emis inițial, modificarea datelor personale de identificare ulterior datei de emitere a cardului european emis inițial sau alte situații justificate. Emiterea se face în termen de șapte zile lucrătoare de la data înregistrării cererii în sistemul informatic unic național.

„Pentru a beneficia de cardul european, asiguratul trebuie să depună următoarele documente: cererea tip, se poate procura de la sediul CJAS Timiș, str. Corbului, nr. 4, cam. 9, sau se poate descărca de pe site-ul instituției; copia actului de identitate; dovada plății contravalorii cardului european duplicat; dacă acesta nu a fost pierdut sau furat, se depune și cardul european emis inițial”, a declarat Victor Dumitrașcu, președintele CJAS Timiș.

Pe parcursul anului 2019, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș a eliberat un număr de 18.193 de carduri europene de asigurat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.