Codrin Ștefănescu, audiat la Reșița în dosarul de șantaj de la PSD...

Codrin Ștefănescu, audiat la Reșița în dosarul de șantaj de la PSD Caraș-Severin VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii DIICOT și DGA au continuat astăzi acțiunea începută ieri în Caraș-Severin, iar mai mulți membri marcanți ai PSD sunt audiați. Senatorul Ioan Chisăliță a dat deja declarații, în timp ce Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al PSD, a ajuns la sediul DIICOT Caraș-Severin în jurul orei 12.30.

„După ce ies o să vă dau declarații, nu mă ascund. Nu știu încă de ce m-au chemat, sunt dator de colegii mei din Caraș, vă spun când ies exact pentru ce ne-a chemat”, a spus Codrin Ștefănescu înainte de a intra la audieri.


Mai sunt așteptați pentru a da declarații Luminița Jivan (deputat și președinte PSD Caraș-Severin), Luca Mihăilescu (primar Oțelu Roșu) și Georgică Severin, directorul Societății Române de Radiodifuziune.

Vă reamintim că procurorii antimafia anchetează modul în care, începând cu 2018, după ce filiala PSD Caraș-Severin a fost preluată de deputatul Luminița Jivan, s-au făcut presiuni pentru ca șefii serviciilor deconcentrate din Caraș-Severin să fie înlăturați, pentru a fi numiți în funcții oameni de încredere, dar și pentru impunerea de oameni la DRDP Timișoara. Pentru a-i scoate din funcții pe cei vizați de schimbări, s-au folosit atât presiuni directe și amenințări, dar și „clasica” metodă a trimiterii de controale în urma cărora să se găsească neregului are să justifice înlocuirea. Ancheta a fost începută după persiunile făcute pentru schimbarea șefului IPJ Caraș-Severin, Viorel Avram, acum aproape un an.

Vom reveni cu amănunte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.