Concursul de preparare a cârnaților tradiționali de la Tormac, la cea de-a...

Concursul de preparare a cârnaților tradiționali de la Tormac, la cea de-a patra ediție FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-120479010">

Cea de-a patra ediție a concursului de prepapare a cârnaților tradiționali de la Tormac a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute în comuna din județul Timiș care se află la aproximativ 38 de kilometri de Timișoara. Evenimentul a fost organizat de Asociația Fermierilor Maghiari din Tormac, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Tormac și a beneficiat de un interes deosebit din partea publicului. La fața locului, câteva echipe au produs pe loc cel mai bun cârnat tradițional, iar la fața locului pentru gurmanzi n-au lipsit nici alte produse tradiționale, ca slănina, caltaboșul, jumerile sau șunca. La ediția din acest an au participat 7 echipe din județul Timiș și o echipă din Ungaria (Üllés), iar echipele câștigătoare în urma jurizării au fost: locul unu Chereștur, locul doi Tormac și locul trei Moșnița Nouă.

Szabó László, preşedintele Asociaţiei Agricultorilor Maghiari din Tormac, a explicat pentru site-ul VoceaSatului cum s-a născut acest inedit concurs. „Totul a pornit la o întâlnire cu câțiva prieteni în decembrie 2016, la taclale, la un pahar de… vorbă, unde fiecare spunea cum își prepară cârnații. Apoi, am mers la mine acasă la un grătar, mai bine spus am făcut un purceluș la cuptor și tot la cuptor am băgat ceva cârnați proaspeți. În timpul mesei, toți au spus că sunt foarte buni și le-am propus să organizăm un concurs să vedem care face mai bine cârnații. Așa s-a născut ideea, cu prietenii în fața cuptorului de acasă“, a declarat reprezentantul organizatorilor acestui concurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.