Contractul pentru lărgirea la patru benzi a drumului care leagă centura de...

Contractul pentru lărgirea la patru benzi a drumului care leagă centura de aeroport, semnat astăzi. Cine a câștigat licitația

0
DISTRIBUIȚI

Contractul privind execuția lucrărilor de extindere la patru benzi a drumului care leagă șoseaua de centură a Timișoarei de Aeroportul Internațional „Traian Vuia” a fost sermnat, astăzi, la sediul Consiliului Județean Timiș.

Licitația a fost câștigată de către firma Super Construct, iar valoarea contractului se ridică la 13,4 milioane de lei, cu TVA inclus. Firma are la dispoziție opt luni pentru a extinde la patru benzi drumul, acesta având o lungime de 2,5 kilometri.

„Astăzi semnăm contractul de execuție pentru drumul județean care leagă centura de aeroport, modernizarea drumului județean și lărgirea lui la patru benzi.


Este un proiect care, pe lângă cei 2,5 kilometri de modernizare a lui, la o valoare de aproximativ 13 milioane lei, atât din fonduri guvernamentale, cât și din bugetul propriu, va cuprinde și lucrări de iluminat public, lucrări de asigurare a siguranței circulației, dar și pistă de bicicletă pe tronsonul drumului județean, pentru că la drumurile care sunt prinse în zona periurbană facem tot posibil de a asigura și piste de biciclete pe zona respectivă”, a declarat Călin Dobra, președintele CJ Timiș, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit șefului CJ Timiș, deși tronsonul de drum are o lungime de doar 2,5 kilometri, lucrările nu sunt tocmai ușoare.

„Vorbim de relocarea rețelelor de telecomunicații, avem și o canalizare subterană în zona respectivă, sunt și rețele speciale ale Ministerului Apărării Naționale, relocarea canalului ARIF, dar și amenajarea a două intersecții și bineînțeles amenajarea accesului la toate societățile economice și drumurile laterale existente de-a lungul tronsonului de drum județean. Sper cât mai repede, din acest moment, echipa tehnică să emită ordinul de începere a lucrărilor, iar compania să-și pregătească șantierul și să intre efectiv în lucrările propriu-zise ale acestui drum”, a detaliat Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.