Creditul de nevoi personale. Când, cum și de ce să îl accesezi?

Creditul de nevoi personale. Când, cum și de ce să îl accesezi?

0
DISTRIBUIȚI

euro

Ideea de credit de nevoi personale  incolteste in mintea oricarui om in momentul in care isi doreste o achizitie cu ardoare sau are nevoie urgenta de bani. Accesarea unui credit insa, implica o oarecare doza de responsabilitate si o informare foarte buna.

Trrebuie sa stii totul despre institutia care iti ofera creditul, sa stii care sunt taxele pe care le platesti, care este perioada de rambursare, ce se intampla in cazul in care intarzii, etc.

Ce este un credit de nevoi personale?

Este un imprumut gandit pentru perioade scurte de timp ( in general intre 30 de zile si 5 ani), care are scopul de a acoperi nevoi imediate ale solicitantilor.

Spre deosebire de un credit imobiliar, un credit auto sau un credit pentru finantarea afacerii, acest credit de nevoi personale are urmatoarele caracteristici:

  • se acorda rapid, fara prea multe acte;
  • Permite atat plata saptamanala, cat si plata lunara;
  • Poate fi oferit atat de institutii bancare, cat si de institutii nebancare.

Care sunt situatiile ideale pentru accesarea unui astfel de credit?

Cele mai multe persoane apeleaza la creditele de nevoi personale atunci cand au o urgenta.


Poti lua un credit pe care sa il returnezi la salariu, atunci cand ramai fara bani sau intarzie plata salariului, poti opta pentru imprumuturi atunci cand ai urgente medicale, atunci cand trebuie sa iti repari masina sau atunci cand ai evenimente speciale.

Exista si situatii in care un credit de nevoi personale nu este tocmai indicat. Spre exemplu, atunci cand vrei sa iti iei un nou telefon sau o noua piesa vestimentara, cea mai buna solutie este sa astepti.

Cum se acorda un credit de nevoi personale?

In general, acordarea unui astfel de credit difera de la institutie la institutie. Daca veniturile tale sunt raportate la Anaf, este posibil sa obtii creditul doar cu cartea de identitate. Unele IFN-uri acorda credite online, fara a fi nevoie de prezenta fizica in sediul institutiei.

Cine poate solicita un credit de nevoi personale?

In principiu, orice persoana fizica cu un venit permanent, care are minim 18 ani si nu are probleme legate de returnarea altor credite.

Criteriile difera destul de mult de la institutie la institutie. La banci, spre exemplu, este nevoie de minimum 1 an in campul muncii si de minimum 3 luni la actualul loc de munca pentru accesarea creditului. La IFN-uri, conditiile sunt mult mai lejere.

Care sunt avantajele si dezavantajele unui credit de nevoi personale?

Avantajele sunt evidente si sunt conturate de acordarea rapida de bani ( de multe ori in aceeasi zi), de numar mic de acte si o flexibilitate foarte mare. Din pacate, suma imprumutata printr-un astfel de credit nu poate fi foarte mare, iar dobanzile sunt putin mai mari decat in cazul unui creditbancar, insa rambursarea se face pana la 5 ani, iar acest lucru nu este chiar atat de rau.