CSC Ghiroda și-a încheiat impresionanta campanie de transferuri cu o mutare de...

CSC Ghiroda și-a încheiat impresionanta campanie de transferuri cu o mutare de la CFR Cluj. Divizionara C are un „11” nou

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Ghiroda / Ultima achiziţie, Lucian Simedru, alături de preşedintele Marius Poclid

Cea mai amplă campanie de achiziţii din această iarnă în cel mai vestic judeţ nu a fost realizată de Ripensia sau ASU Poli. Formaţia de Liga a III-a CSC Ghiroda a adus nu mai puţin de 11 jucători noi în aproximativ o lună de zile şi s-a despărţit cam tot de atâtea nume. Ultimul sosit pe Calea Lugojului e împrumutat de la campioana CFR Cluj. E vorba de juniorul Lucian Simedru, vicecampion naţional cu Banatul în 2019.

Ghiroda ocupă doar locul 8 în seria a IV-a a Ligii 3, dar îşi propune să se bată la promovare în sezonul 2020-21! Pentru acest deziderat sub comanda antrenorului Vlad Bura au fost aduşi mai mulţi jucători din ligile superioare, care au semnat cel puţin pe un an şi jumătate. Cele mai sonore achiziţii ale iernii sunt reprezentate de sosirile mijlocaşului Adrian Ungureanu (ASU Politehnica), fundaşului Flavius Vlădia şi atacantului Gelu Velici (ambii CSM Reşiţa). De asemenea, cu ghirozenii au semnat şi câţiva jucători interesanţi de la nivelul aceluiaşi eşalon, precum Mircea Stupu (Dumbrăviţa) sau portarul U19 Octavian Mosoarcă (ACS Poli). De la ASU Poli au mai sosit sub formă de împrumut tinerii Răzvan Piţigoi şi Adrian Lazăr, în timp ce alţi jucători au sosit de la nivelul Ligii a IV-a, aşa cum e cazul singurului străin din lot – Mahadi Mahrez Kayondo, ugandez care a fost adus în urmă cu doi ani de zile pentru ACS Poli, dar care a activat în ţară până acum doar la Carani.


Alţi doi jucători au sosit de la CSU UVT şi revin de fapt la CSC Ghiroda, cazurile lui Rareş Mureşan şi Denis Ciobanu.

Ieri, CSC Ghiroda şi-a încheiat achiziţiile cu încă unui tânăr de perspectivă. Mijlocaşul Lucian Simedru (17 ani) a fost adus sub formă de împrumut de la CFR Cluj. Campioana României îl achiziţionase după ce a impresionat la juniorii B ai Banatului, dar şi în generaţia 2003 a Politehnicii. „Mă bucur că Lucian ni s-a alăturat, e un tânăr de mare perspectivă. Mă bucur că l-a convins proiectul Ghiroda şi suntem siguri că va performa alături de colegii săi. Prin sosirea sa încheiem totodată campania de achiziţii”, a spus Marius Poclid, preşedintele CSC Ghiroda şi Giarmata Vii.

Nouă dintre cele 11 achiziţii ale iernii

Prin transferurile realizate Ghiroda poate trimite în teren o echipă formată exclusiv din nou sosiţi, cu tot cu juniorii obligatorii la acest nivel: Mosoarcă – Stupu, Vlădia, R. Mureşan – Kayondo, Simedru, Ad. Lazăr, D. Ciobanu – Velici, Piţigoi, Ungureanu. Obiectivul echipei e deocamdată o clasare cât mai bună, fiind ţintită o performanţă cu adevărat importantă în 2021. Mai ales că anul acesta pare al oltenilor, în C4 lider detaşat e FC „U” Craiova 1948, cu un avans de 13 puncte faţă de locul 2, Şoimii Lipova.

Despărţirile din tabăra galben-albastră nu puteau fi nici ele puţine. Zece jucători au plecat: M. Gakos, Jichici, Ţugui, Silaghi, Liuba, I. Ianc, Sabău, Jovanic, Sofran şi Herci. De asemenea s-ar putea ajunge la o echipă întreagă, fiind probabilă încă o plecare înainte de reluarea campionatului.

Mâine, de la ora 11.00, la baza „Adrian Stoicov” Ghiroda întâlneşte colega de eşalon ACS Poli, grupare la care a ajuns fostul ei portar – Markos Gakos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.