Deputatul de Timiș Marian Cucșa, vicepreședintele Comisiei SRI: Nu vom scăpa de...

Deputatul de Timiș Marian Cucșa, vicepreședintele Comisiei SRI: Nu vom scăpa de pătrunderea coronavirusului în România

0
DISTRIBUIȚI

Vicepreşedintele Comisiei SRI din Camera Deputaților, Marian Cucșa, a declarat, marți, că e doar o chestiune de timp până când coronavirusul va ajunge în România, acesta precizând că pericolul este la frontierele terestre, feroviare și maritime.

Deputatul ALDE Timiș a declarat, într-o conferință de presă, că în unele aeroporturi nu sunt respectate măsurile de control, însă pericolul este la frontierele terestre, feroviare şi maritime, deoarece nu există personal specializat şi substanţe necesare pentru identificarea virusului.

„Dacă ne uităm la evoluţia virusului, trebuie să fim pregătiţi şi noi pentru această epidemie. (…) Din păcate, nu cred că vom scăpa de pătrunderea pe teritoriul României”, a spus vicepreședintele Comisiei SRI.

Comisia SRI din Parlament a avut, marți, o şedinţă pe tema coronavirusului.

Doi reprezentanţi ai Serviciului au fost audiaţi mai bine de o oră, iar concluzia este că România are nevoie inclusiv de o legislaţie pentru achiziţionarea medicamentelor.

Marian Cucșa a detaliat într-o postare pe pagina sa de Facebook.


„Concluziile dupa discuțiile cu ofițerii SRI în problema coronavirus nu sunt deloc bune! Nu doresc să induc panică însă sunt lucruri reale ce trebuie remediate urgent! La ora actuală în România lipsesc cele mai esențiale lucruri pentru lupta cu coronavirus: nu avem legislație pentru achiziția de materiale, substanțe și echipamente; nu avem stocuri de substanțe de dezinfectat, măști de protecție sau echipamente de protecție, în spitale sau în punctele de frontieră. Sunt doar câteva dintre concluziile pe care le-am tras după discuția cu reprezentanții SRI, pe tema coronavirus”, a scris deputatul de Timiș.

„Este foarte important să ne păstrăm calmul și să ascultăm sfatul specialiștilor. Să alegem bine sursele de informare, internetul e plin de știri false. Ofițerii SRI au vorbit despre lipsa măsurilor și echipamentelor de detectare din punctele de frontieră terestră sau maritimă. Sunt aeroporturi în țară în care nu sunt respectate normele impuse în astfel de situații. La fel de gravă este și capacitatea scăzută de cazare și izolare a persoanelor afectate. Și criza specialiștilor din domeniul medical, mai ales a epidemiologilor. Solicit în consecință ca CSAT (Consiliul Suprem de Apărare al Țării) să dispună achiziția directă de materiale necesare, iar în paralel, în calitate de deputat, colegilor parlamentari să întrunim comisiile de specialitate și să fie convocate ședințe de plen, pentru a adopta cu celeritate legislația necesară”, a mai scris Cucșa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.