Deputatul USR de Timiș Cătălin Drulă acuză: „Nu avem încă autorizație de...

Deputatul USR de Timiș Cătălin Drulă acuză: „Nu avem încă autorizație de construire pentru centura sud a Timișoarei”

0
DISTRIBUIȚI

centura de sud

Deputatul USR de Timiș Cătălin Drulă a tras, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, un semnal de alarmă cu privire la proiectul privind realizarea centurii de sud a Timișoarei. Astfel, parlamentul a declarat că nici în acest moment nu a fost emisă autorizația de construire, motiv pentru ca nu pot începe lucrările.

„Din păcate, nu există aprobarea definitivă a proiectului tehnic. Practic, ministerul nu se agită să scoată autorizația de construire. Am înțeles că este deja o depășire cu 25% a costurilor inițiale. Întârzierea acestui proiect ne costă prin tot felul de revendicări pe care constructorii le fac, ne costă timpul pierdut pentru români, pentru timișeni, pentru timișoreni, pentru că nu avem drumuri.


Am spus în anul 2017 că nu trebuia anulată acea revizuire de proiect, astfel încât centura sud să fie realizată la patru benzi. În aprilie 2017, guvernul PSD, condus de Sorin Grindeanu, a spus că nu mai facem actualizarea de proiect, dăm drumul la un mers accelerat al proiectului. Vedem că am ajuns în anul 2020 și nu s-a întâmplat nimic, centura va fi construită cu câte o bandă pe sens, unii au început să-și dea seama că nu prea este de secolul 21. Dar asta este situație, nu avem lucrări și autorizația de construire pentru că ministerul nu-și face treaba, nu împinge lucrurile să avem lucrări în teren și deja devine o situație critică”, a afirmat Cătălin Drulă.

De asemenea, deputatul USR de Timiș a mai acuzat că nu se face nimic nici pentru realizarea drumului expres A1 – Sânandrei, noua descărcare de pe autostradă, deși există toate avizele și autorizațiile necesare, plus finanțare pentru acest proiect. Totodată, Cătălin Drulă a semnalat că nu se fac pași nici în ceea ce privește realizarea lotului de nouă kilometri cuprins între Holdea și Coșevița din autostrada Lugoj-Deva, a centurii vest a Timișoarei sau a autostrăzii Timișoara-Moravița.

„Trăim ziua cârtiței. Vorbim de aceleași proiecte, aflate în același stadiu, fie că vorbim de PNL, fie că vorbim de PSD. Se pare că lucrurile nu se pot mișca pentru Timișoara, pare să existe o lipsă de interes politic”, a precizat Cătălin Drulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.