Direcția de Sănătate Timiș îndeamnă populația la calm în privința noului coronavirus

Direcția de Sănătate Timiș îndeamnă populația la calm în privința noului coronavirus

0
DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică Timiș a informat, în această dimineață, că la nivelul județului nostru sunt 275 de persoane izolate la domiciliu, după ce au venit din zonele afectatate de coronavirus, și niciun caz care necesită carantină.

De asemenea, reprezentanții instituției arată că monitorizează, în punctele de trecere frontieră, fluxul de turiști care vin din zone cu risc de infecție cu noul coronavirus.

”La nivelul Direcției de Sănătate Publică Timiș este funcțional un Tel Verde al DSPJ Timiş pentru informaţii şi sesizări privind situatii epidemiologice: +40728 885 726. La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus).


Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358”, a informat DSP Timiș.

Totodată, reprezentanții instituției ”îndeamnă populaţia la calm şi canalizarea atenţiei către aplicarea cu rigurozitate a măsurilor de prevenire şi limitare pentru răspândirea anumitor boli respiratorii, inclusiv cea determinată de noul coronavirus”.

Astfel, cetățenii sunt îndemnați: să evite aglomeraţiile şi să evite frecventarea spaţiilor închise aglomerate (de ex. supermarketuri, mall-uri); să menţină o distanţă de cel puţin un metru faţă de orice persoană cu simptome respiratorii (de ex. tuse, strănut); să-şi spele frecvent mâinile, folosind apă şi săpun atunci când mâinile sunt vizibil murdare sau antiseptic pe bază de alcool dacă mâinile nu sunt vizibil murdare; să utilizeze tehnica de a tuşi sau a strănuta în interiorul cotului flectat sau să-şi acopere nasul şi gura în timpul tusei şi strănutului cu un şerveţel de unică folosinţă, urmată de aruncarea acestuia după utilizare şi spălarea imediată a mâinilor cu apă şi săpun; să se abţină de la atingerea gurii, nasului şi ochilor și să respecte regulile privind modul de purtare, îndepărtare şi eliminare a măştilor asociate cu o igienă corectă a mâinilor după îndepărtare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.