Dirijorul Cristian Măcelaru, câștigător al premiului Grammy, va deveni cetățean de onoare...

Dirijorul Cristian Măcelaru, câștigător al premiului Grammy, va deveni cetățean de onoare al Timișoarei

0
DISTRIBUIȚI

Timișoara va avea încă un cetățean de onoare, în perioada imediat următoare. Nicolae Robu a anunțat că în plenul Consiliului Local Timișoara va fi propus un proiect de hotărâre cu privire la acordarea acestei distincții dirijorului Cristian Măcelaru, care a câștigat recent premiul Grammy pentru un album de muzică clasică.

„Avem concitadini de valoare.


Vom hotărî în consiliul local ca marele muzician Cristian Măcelaru, recent câștigător al premiului Grammy, performanță greu de egalat, să primească titlul de cetățean de onoare al Timișoarei. Este în pregătire proiectul de hotărâre de consiliu local pentru acordarea acestui titlu”, a declarat Nicolae Robu.

Dirijorul Cristian Măcelaru (39 de ani, născut la Timișoara) a câştigat un premiu Grammy pentru albumul „Wynton Marsalis: Violin Concerto“, fiind al doilea dirijor român care primeşte această distincţie, după victoria lui Christian Badea din 1985.

În luna noiembrie a anului trecut, Cristian Măcelaru a fost numit director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei, funcţie ce va fi preluată începând cu anul 2021. În prezent, el este dirijor şef al Orchestrei Radiodifuziunii WDR din Koln – Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.