Dominic Samuel Fritz, după ce Robu a spus „pas” întâlnirii de la...

Dominic Samuel Fritz, după ce Robu a spus „pas” întâlnirii de la Ministerul Mediului despre calitatea aerului: „Mi se pare absolut inadmisibil, chiar grotesc“

0
DISTRIBUIȚI

Dominic Samuel Fritz, candidatul USR la Primăria Timișoara, a reacționat, astăzi, pe pagina sa de Facebook, după ce Nicolae Robu a refuzat să participe la întâlnirea organizată de ministrul Mediului privind calitatea aerului. În schimb, edilul l-a trimis să discute cu ministrul pe Cătălin Iapă, fostul său consilier personal, în prezent secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

„Că dl. Robu nu vrea să discute calitatea aerului din Timișoara cu ministrul Mediului? Pot să înțeleg: nu este o prioritate pentru el (eu, ca primar, m-aș fi prezentat și aș fi solicitat stații de măsurare performante). Că nu trimite nici măcar un specialist din primărie? Pot înțelege și asta: Bucureștiul e departe și ne-am obișnuit ca reprezentarea intereselor Timișoarei în Capitală să fie egală cu zero. Dar mi se pare absolut inadmisibil, chiar grotesc, să delegi la o întâlnire oficială cu Guvernul României un fost angajat de-al tău, care are acum un cu totul alt job.


Știu că pare o chestie nesemnificativă, dar este exemplul perfect privind sistemul de pile și relații ce incapacitează întreaga administrație locală“, a scris Fritz, pe rețeaua de socializare.

Candidatul USR la Primăria Timișoara a atras atenția asupra faptului că în administrația Robu, „nimeni nu știe cine e responsabil pentru ce“, pentru că fișa postului nu ar exista nici măcar la nivel teoretic.

„Brazii de Crăciun sunt strânși de STPT (societatea de transport care se ocupă și de iluminatul public… clar), Colterm repară WC-urile publice, iar primarul îl sună pe secretarul de stat de la Ministerul Dezvoltării să reprezinte Direcția de Mediu a Municipiului Timișoara. E un haos general, totul dirijat de pe telefonul primarului, de parcă ar fi vorba de un sătuc, și nu de metropola ce vrea să fie al doilea oraș al țării. Ca cineva care a studiat științe administrative și a lucrat peste 10 ani în administrația publică germană, recunosc că mă uimește nivelul de amatorism în administrația locală. Amatorism asumat de primar ca și cum ar fi cel mai normal lucru din lume («Va sta doar acolo și nu va interveni» a declarat dl. Robu la conferința de presă, ca și cum asta este o explicație, când, de fapt, doar demonstrează cât de absurdă este prezența lui Cătălin Iapă la această întâlnire). Și nu, nu trebuie să acceptăm asta ca pe o «normalitate românească»! Și da, putem schimba ceva“, a precizat Dominic Samuel Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.