DSP Timiș, anchetă epidemiologică pentru a afla cu câte persoane a intrat...

DSP Timiș, anchetă epidemiologică pentru a afla cu câte persoane a intrat în contact femeia din Timișoara testată pozitiv pentru COVID-19

0
DISTRIBUIȚI

Direcția de Sănătate Publică Timiș a anunțat că a luat la cunoștință astăzi în jurul orei 14.00, de testul pozitiv pentru COVID 19 efectuat de către Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara unei femei în vârstă de 38 ani, care a vizitat localitatea San Giovanni Bianco, aflată la 30 de kilometri de Bergamo, în perioada 19 – 20 februarie.

Din informațiile DSP, femeia a prezentat „subfebrilități și tuse rară” începând cu ziua de marți, iar ieri s-a prezentat la Spitalul „Victor Babeș”.


Medicii au consultat-o și au testat-o pentru gripa sezonieră, test care a ieșit negativ, în același timp recoltându-i probe pentru testarea COVID-19, ținând cont că pacienta revenise recent dintr-o călătorie în Italia. Aceasta a fost lăsată să plece acasă, unde se afla în izolare, iar probele pentru testarea COVID-19 au fost prelucrate astăzi, rezultatul fiind pozitiv.

„Spitalul de Boli Infecțioase «Victor Babeș» Timișoara, conform metodologiei. Din primele informații obținute de la pacientă, aceasta locuiește singură. Prin personalul de specialitate, Direcția de Sănătate Publică Timiș a demarat de urgență ancheta epidemiologică, deplasându-se la Spitalul de Boli Infecțioase pentru a obține primele informații în vederea stabilirii contacților. Ancheta se află în desfășurare”, a transmis DSP Timiș.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.