Ediția aniversară a festivalului EXIT: concerte de neuitat și acțiuni pentru combaterea...

Ediția aniversară a festivalului EXIT: concerte de neuitat și acțiuni pentru combaterea schimbărilor climatice

0
DISTRIBUIȚI

Ediția din acest an a festivalului EXIT, eveniment care se desfăşoară la Novi Sad (Serbia) și care atrage an de an și melomani din România, va avea loc în perioada 9 – 12 iulie 2020, în incinta spectaculoasei cetăți Petrovaradin.

Pornit în anul 2000 ca o mişcare de tineret ce s-a opus regimului condus de Slobodan Milosevic, EXIT a crescut şi s-a transformat într-unul dintre cele mai importante festivaluri din lume, printre artiştii ce i-au trecut pragul de-a lungul vremii numărandu-se Red Hot Chili Peppers, Madonna, Depeche Mode, Robbie Williams, Guns’n’Roses, Arctic Monkeys, The Prodigy şi mulţi alţii. Ediția aniversară din acest an a festivalului EXIT va avea parte de o serie de invitați speciali printre care se numără DJ Snake, Sheck Wes, Metronomy, Marky Ramone, Agnostic Front, David Guetta, Fatboy Slim, James Arthur, Tyga, Boris Brejcha, ARTBAT, Sepultura, Meduza, ZHU și mulți alții.

Alături de latura de entertainment, la inițiativa organizatorilor festivalului EXIT, Serbia s-a angajat să planteze aproape un miliard de copaci pentru a ajuta la combaterea schimbărilor climatice . Guvernul sârb a început să dezvolte planuri strategice pentru acțiuni de plantare în masă la nivel național, conform cărora acoperirea forestieră a Serbiei va crește de la 28% actual la cel puțin 40% din suprafața totală a țării.


Festivalul EXIT a primit recent sprijinul președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru reîmpădurirea muntelui Fruška Gora din Serbia. În scrisoarea sa deschisă, ea a subliniat că protecția mediului este cea mai mare prioritate a Uniunii Europene și a anunțat inițiativa Green Deal care are ca scop să facă din Europa primul continent cu climă neutră.

Pentru a contribui în continuare la acest obiectiv, EXIT intenționează să adune și să ofere vizibilitate numeroase organizații de mediu de pe întregul glob, la cea de-a 20-a ediție aniversară. Acestea vor fi alăturate în cadrul proiectului Festivalului EXIT, numit simbolic Life Stream.

Pe lângă conștientizarea schimbărilor climatice și a crizei de mediu, publicul din întreaga lume va putea alege organizațiile cărora doresc să le doneze direct. În acest fel, oamenii vor putea să-și nominalizeze și să-și sprijine organizațiile locale de mediu. EXIT intenționează să dezvolte Life Stream ca platformă open source și să-l împărtășească cu alte festivaluri și evenimente care doresc să sprijine cauza. Ediția pilot a Life Stream a fost lansată în octombrie anul trecut, la Amsterdam, în timpul Amsterdam Dance Event.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.