Fantasy Exhibit – cărți în culori cu trei artiști plastici timișoreni FOTO

Fantasy Exhibit – cărți în culori cu trei artiști plastici timișoreni FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1774408177">

Luni seara, la librăria Cartea de Nisip a avut loc vernisajul „Fantasy Exhibit“, în cadrul căreia trei tineri artiști plastici și-au prezentat creațiile în fața publicului: Adrian Zmed, Petra Boulescu și Maria Petrovna.

„La început a fost Cuvântul – ni se spune. Cuvintele rostite, inventate, scrise mai apoi, care au devenit între timp imagini. Au fost întoarse și prescurtate, răsturnate în necuvinte, lovite, schimbate și alăturate atunci când păreau ireconciliabile, disociate când erau trainic sudate, așezate în ordine între coperte. Ordinea lor, povestea lor. Ne plac cărțile, asta e sigur. Ne place încă mirosul de pagini și timp netrecut, în lumea asta de acum, o lume rece, incoloră, a ecranelor. Purtăm cu noi cuvinte scrise de alții, pe care le-am descoperit când eram copii, din care ne-am păstrat gânduri și acum. Purtăm cuvinte pe care, poate, abia le-am descoperit. Și mai ales, cuvinte care ne-au făcut să fim „așa”, și nu altfel, și care ne-au însemnat ceva. Am transcris câte ceva din ele în culori, în pânze care ne-au fost altfel de pagini. Ce au în comun Hemingway, Jung și George Martin? Poate, aparent, nimic. Poate doar faptul că ne-au ajuns pe șevalete, fiecare în felul lui, și poate, pentru câteva zile, e suficient și asta“, spun artiștii. În deschiderea evenimentului la fața locului au rostit cuvinte frumoase artistul plastic Petru Zmed și binecunoscutul Valeriu Sepi, iar seara a fost colorată și cu sunetele oferite de Călin Lupu și Adi Dolea, care au fost la final acompaniați și de Dan Silviu Iliescu.

Evenimentul a fost organizat de AIA, un colectiv care a pornit ca un grup de inițiativă în iarna anului 2015. Primele evenimente createde ei au fost Chitara Flămândă (un picnic cultural cu muzică și mâncare în Parcul Botanic) și Artă-mă!, iar în 2006 sub aceeași umbrelă s-au pus bazele primului festival de jonglerii cu focul din România, Timișoara Fire Festival. Următoarele acțiuni puse la cale de cei de la AIA vor fi Seara Scriitorilor (19 februarie) și concertul Scos de sub tensiune – Iasmina, Virgil și Tudor (22 februarie), ambele la Soul Bar & Music.

Foto: Beatrix Sontag

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.