Femeia cu coronavirus din Timișoara a venit din Italia cu avionul. DSP,...

Femeia cu coronavirus din Timișoara a venit din Italia cu avionul. DSP, anchetă epidemiologică în cazul a șase persoane cu care a intrat în contact

0
DISTRIBUIȚI

Apar noi informații legate de femeia în vârstă de 38 de ani, din Timișoara, confirmată cu coronavirus. Șeful DSP Timiș, Cornelia Cismaș-Malac, a declarat, astăzi, la finalul ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență, că se desfășoară anchetă epidemiologică în cazul a șase persoane cu care femeia cu coronavirus a intrat în contact după ce s-a întors la Timișoara.

„În acest moment, ancheta epidemiologică este în desfășurare și până la această oră avem șase contacți apropiați: doi sunt părinții, care locuiesc în Lugoj, și patru prieteni. Personalul DSP Timiș se află pe teren, au luat legătura cu aceste persoane pentru a fi evaluată starea lor de sănătate. Dacă vor fi asimptomatice, li se va recolta proba pentru testarea coronavirus. În această perioadă vor fi izolate la domiciliu până la obținerea rezultatelor testării. Recomandăm ca aceste persoane să fie sub supravegherea Jandarmeriei. Femeia nu se afla în monitorizare pentru că a fost în Italia înainte de instituirea carantinei”, a explicat șeful DSP Timiș.

De asemenea, reprezentanții instituției susțin că femeia a părăsit locuința după ce s-a întors în România și s-a izolat abia de ieri, după ce i-au fost recoltate probe la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

Liliana Oneț, prefectul de Timiș, a precizat că femeia s-a întors în România cu avionul, în data de 20 februarie. În acest moment, autoritățile încearcă identificarea tuturor celor care s-au aflat în avionul care a zburat din Bergamo spre Timișoara.

„Doamna a venit în data de 20 februarie cu avionul de la Bergamo.


În acest moment, reprezentanții aeroportului identifică toate persoanele care au venit în acea cursă și vom încerca să stabilim toți contacții, în afară de cei șase cu care persoana a intrat în contact în Timișoara. Când vom avea lista completă de la aeroport și a celor care au fost în avion, îi vom contacta și în funcție de simptomatologie, dacă nu prezintă simptome, vor rămâne izolați la domiciliu, dacă există simptome de coronavirus, vor fi automat preluați de ISU și Salvare cu izoleta și vor fi aduși la Spitalul Victor Babeș. Sarcina Jandarmeriei este să exercite pază la domiciliul acestor contacți, să avem siguranța că nu vor pleca niciunde de la domiciliu”, a detaliat Liliana Oneț.

Reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara spun că sunt pregătiți pentru a prelua cazurile de coronavirus. ”Avem echipamentul necesar pentru a proteja atât personalul spitalului, cât și persoana în cauză. Avem o clădire complet separată, unde avem trei saloane, într-unul dintre saloane este doamna respectivă. În total, avem pe lângă cele trei saloane, încă 15 saloane identificate a fi folosite într-o anumită aripă a spitalului”, a declarat Voichița Lăzureanu, directorul unității medicale.

De asemenea, Wizz Air a transmis, astăzi, că femeia de 38 de ani, din Timișoara, confirmată cu coronavirus, s-a întors de la Bergamo în țară cu o cursă a companiei aeriene.

„Wizz Air confirmă că a fost notificată de către autoritățile sanitare românești că pe zborul companiei de la Bergamo la Timișoara din 20 februarie a călătorit un pasager diagnosticat ulterior cu coronavirus. Wizz Air își urmează protocoalele bine stabilite și este în contact cu autoritățile relevante și monitorizează îndeaproape evoluția situației în conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. Echipele de asistență de la sol au recomandări și proceduri clare în vigoare, așa cum sunt prescrise de autoritățile medicale, pentru tratarea acestor cazuri. Securitatea pasagerilor și a echipajului nostru rămâne prioritatea Wizz Air”, au informat reprezentanții companiei aeriene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.