Femeie cu probleme psihice, legată cu lanțuri de tatăl ei pentru a...

Femeie cu probleme psihice, legată cu lanțuri de tatăl ei pentru a nu ieși din casă

0
DISTRIBUIȚI

O femeie de 41 de ani din comuna Saravle, județul Timiș, a fost legată cu lanțuri de picioare de către tatăl său pentru a nu putea ieși din casă. Femeia, care are probleme psihice, a reușit să scape și a fost găsită de vecini pe stradă.

Surse judiciare au declarat, luni, pentru Mediafax, că femeia a reușit, totuși, să scape, deși fusese legată cu lanțuri, și a fost găsită de vecini pe stradă.

„O femeie în vârstă de 41 de ani din Saravale, cu un grad de handicap, locuiește cu tatăl său care are 80 de ani. Femeia a fost internată de mai multe ori la Psihiatrie, dar a fost externată de fiecare dată după o perioadă.


Deoarece femeia pleacă de acasă, iar tatălui îi era frică să nu dea o mașină peste ea și să fie accidentată, a decis să își lege fiica cu lanțuri de picioare pentru a nu mai putea ieși din casă. Aceasta a reușit, totuși, să scape și a fost găsită de vecini pe stradă”, au spus sursele citate.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Timiș, Smaranda Marcu, a declarat, la rândul său, că femeia este internată de luni într-un centru rezidențial pentru persoane cu dizabilități.

„Este vorba despre o persoană cu dizabilități, o femeie aflată în dificultate, din Saravale, încadrată într-un grad de handicap, iar pentru astfel de cazuri, în care nici familia și nici comunitatea locală, Primăria, nu mai pot sprijini persoana, atunci trebuie să fim contactați la DGASPC pentru a acorda sprijin. Colegii mei au fost în Saravale, au discutat cu reprezentanții Primăriei, cu tatăl femeii dar și cu ea și au căzut de acord că e mai bine ca aceasta să fie instituționalizată într-un centru rezidențial pentru persoane cu dizabilități, chiar de luni”, a spus Marcu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș, Aurora Voicilă, a precizat că în acest caz s-a deschis un dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.