Florin Cîțu a fost desemnat premier de președintele Klaus Iohannis

Florin Cîțu a fost desemnat premier de președintele Klaus Iohannis

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, miercuri seara, pe fostul ministru al Finanțelor, Florin Cîțu, în funcția de premier. Decizia a fost luată în urma consultărilor pe care șeful statului le-a avut cu liderii partidelor parlamentare.

După patru ore de consultări cu partidele politice, Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Florin Cîţu. Acesta trebuie să vină cu un program de guvernare şi cu o echipă de miniştri.

„După consultări am decis deja să fac o desemnare pentru a mișca lucrurile așa încât să nu ne blocăm politic.


Astăzi am decis să desemnez pentru poziția de prim-minsitru pe domnul Vasile Florin Cîțu, care se va prezenta cred, curând, în fața Parlamentului cu o echipă și un program de guvernare”, a spus Klaus Iohannis.

Florin Cîțu este ministrul al Finanțelor în guvernul Orban, demis prin moțiune de cenzură.

Parlamentul are 15 zile termen să audieze miniştrii propuşi şi să dea vot de învestitură.

Iohannis a făcut o scurtă trecere în revistă a evenimentelor care au condus la desemnarea unui nou premier.

„Am încheiat sesiunea de consultări cu partidele parlamentare și cred că e bine să recapitulăm pe scurt de ce am ajuns, iar, la consultări și desemnări. PNL a constituit un guvern care s-a apucat să repare lucrurile stricate. Guvernul Orban a avut o agendă reformatoare. Acest lucru nu a fost dorit de PSD, care s-a opus vehement reformelor promovate de guvernul Orban. PSD a reușit să adune o majoritate care a trecut o moțiune de cenzură în Parlament. Apoi am desemnat un prim-ministru și PSD a început să tergiverseze lucrurile în Parlament”, a mai spus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.