Formația Axis promovează albumul „First Punch” cu un nou turneu național VIDEO

Formația Axis promovează albumul „First Punch” cu un nou turneu național VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Trupa Axis. Foto: Happy End Studio

Formația Axis pornește într-un nou turneu național menit să promoveze albumul discografic First Punch. Brută, puternică și îndrăzneață – astfel este caracterizată aura ce învaluie trio-ul româno-sârb cu rădacini fizice în Kladovo, micul oraș sârb de pe malul Dunării, și rădăcini spirituale în pământurile americane ce au dat naștere blues-ului. Deși influențele sunt evidente, AXiS învaluie blues-ul într-o cu totul altă manta – un fel de lup în blană de oaie – fapt ce definește unicitatea grupului în scena muzicală actuală din Romania.

În toamna anului 2016, grupul imprimă primul material discografic, într-un studio boem situat în suburbiile Belgradului. Tras integral live, cu niște retușuri minimale, materialul discografic de debut urmarește captarea, în totalitate, a sound-ului primal, torid și direct, ce ia naștere când cei trei membrii iși unesc imaginațiile. Anul 2017 a marcat cele mai multe festivale pentru trupă, aceasta cântând la majoritatea adunărilor de blues din țară. În primăvara anului 2018, AXiS a fost ambasadorul României la European Blues Challange, în Hell, Norvegia, participând, astfel, și la unul dintre cele mai mari festivale de blues de la ei, Blues in Hell.


Totodata, venirea primăverii marchează și lansarea discului de debut, „First Punch”. Anul 2019 marchează primul turneu național al trupei, ce a constat în peste 30 de concerte, cea mai importantă prestație având loc la festivalul de Jazz de la Nis, Nisville Jazz Festival. La începutul anului 2020 membrii trupei pronesc din nou „la drum“ într-un turneu național.

„Față de anii precedenți, acum e mai ușor. Am fost în aproape toate locurile serioase unde se cântă, la noi în țară, iar proprietarii ne cunosc și știu cum merge treaba cu noi. Cel mai greu este cînd «vânezi» un oraș în care n-ai mai fost și trebuie să duci muncă de convingere cu X sau Y, de ce ar trebui să te primeasca la el «acasă». 2019 a fost în regulă. Am făcut tot ce ne-am propus: primul turneu național, din care am reușit să achităm bus-ul pe care l-am luat, în acest scop. Am reușit să punem la punct și jumătate din piesele ce se vor regăsi pe următorul album și să le și integrăm în playlist. Se vor putea asculta în turneul acesta. Așa le mai repetăm și noi“, a spus Silviu Dan Iliescu.

Turneul național al celor de la Axis începe astăzi, 7 februarie, în București (Luisiana Bistro) și continuă în Târgoviște (8 februarie – Fiord Club RockStillery), Deva (20 februarie – John’s), Cluj (21 februarie – Zipp It), Iași (27 februarie – Rocknrolla) și Suceava (29 februarie – Art Rock Cafe). Următorul concert în Timișoara al celor de la Axis va avea loc odată cu lansarea celui de-al doilea material discografic al trupei, disc programat să ajungă în mâinile fanilor în cursul acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.