Formația Zimbru a lansat o înregistrare live, realizată la Opera Maghiară VIDEO

Formația Zimbru a lansat o înregistrare live, realizată la Opera Maghiară VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Formația Zimbru a lansat recent o înregistrare live realizată la Opera Maghiară din Cluj-Napoca, interpretând piesele „Terejo” și „Dyo”, extrase de pe EP-ul „Little Creatures”. Materialul a fost filmat pe parcursul unei nopți întregi, între 3 și 4 noiembrie, 2019, înainte de o serie de concerte pe care Zimbru le-a susținut pentru promovarea primului lor material discografic.

Îmbinând elemente din muzica synth-pop a anilor optzeci cu sonorități moderne art-rock și punk, „Terejo” și „Dyo” sunt printre cele mai ritmate și pline de energie piese din repertoriul formației și reprezintă punctul culminant al concertelor Zimbru.
Cele două piese au fost scrise pe parcursul primei jumătăți a anului 2017, printr-un schimb de e-mailuri între Londra și Cluj-Napoca, și înregistrate în toamna anului 2018 pentru primul disc al formației. EP-ul „Little Creatures” conține patru piese („Divination”, „Little Creatures”, „Terejo” și „Dyo”) și a fost lansat pe 8 noiembrie 2019, prin casa de discuri Cirkular, ocazia fiind marcată de un concert susținut în București, la Club Control.

Concertele Zimbru au fost întâmpinate cu feedback excelent și mult entuziasm, trupa bifând în 2019 aproape toate marile festivaluri din România. Andrei Bobiș își aduce aminte: „Piesele Zimbru au luat formă înainte să existe formația Zimbru pe care astăzi o vede lumea pe scenă. 75% din compoziții au fost făcute la distanță, ca mai apoi, asemenea unei trupe de coveruri, să învățăm să cântăm piesele și să ne dăm seama cine și la ce instrument trebuie să cânte, ca să acoperim toate aranjamentele pieselor.


Eu sunt chitarist, de exemplu, dar în Zimbru am ajuns să cânt la sintetizatoare și percuție și să controlez un sequencer, așa că fiecare concert vine la pachet cu emoții cum mă obișnuisem să nu mai am pe scenă.”

Realizarea acestei înregistrări live a fost o provocare pentru toată echipa, deoarece filmarea și înregistrările audio s-au întins de-a lungul unei nopți întregi. Teodora Retegan descrie experiența: „Ne-am văzut pe 3 noiembrie, seara, în fața Operei Maghiare înarmați cu cafele, mâncare și o dubiță cu instrumente în spatele nostru. Se simțea ca un jaf. Adică așa îmi imaginam eu că se simte un super-hoț care se pregătește să dea cea mai mare lovitură din carieră. Știam toți același secret și ne temeam cu toții de același lucru. Dacă o să pierdem controlul asupra corpurilor noastre lovite de somn pe la 4 dimineața, după ce reușim să montăm tot ce e de montat? Îmi imaginam că o să rămân fără glas și o să dezamăgesc pe toată lumea, lume care a lucrat așa de mult să facă această noapte să se întâmple. Încă mi-e greu să separ acea noapte de un simplu vis și nu sunt sigură că sunt eu aia care cântă și nu e dedublarea mea astrală.”

Filmarea a fost realizată de Vlad Anca, montajul a fost realizat de Paul Bucovesan, iar make-up-ul a fost realizat de Paula Hulpoi. Formația Zimbru este formată din Teodora Retegan (voce, sintetizator, chitară), Oana Pop (tobe, percuție), Andrei Bobiș (sintetizator, sequencing, percuție), Paul Bucovesan (percuție, sintetizator, chitară bas).

Formația clujeană a cântat anul trecut de două ori în Timișoara, la festivalul Jazz TM și în cadrul celei de-a 13-a ediții a evenimentului Street Delivery. Deși au avut parte de mici probleme tehnice pe scenă la show-ul lor inclus în Street Delivery, cei de la Zimbru au demonstrat că amalgamul lor de sound-uri situate undeva între Daughter, La Roux și The Cure este unul extrem de captivant. Trupa clujeană a avut parte de un succes deosebit, iar unul din momentele interesante ale show-ului lor a fost acela când din boxele de la fața locului s-a auzit interpretarea lor izbutită a unui cântec apărut în 1977 care a marcat epoca disco, „Supernature“ de Cerrone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.