Fost primar de la Teremia Mare, cercetat penal, candidează pentru un nou...

Fost primar de la Teremia Mare, cercetat penal, candidează pentru un nou mandat din partea PMP

0
DISTRIBUIȚI

Conducerea PMP Timiș nu a reușit încă să-i identifice pe candidații care vor intra în cursa pentru Primăria Timișoara, respectiv șefia Consiliului Județean Timiș. Între timp, deputatul Cornel Sămărtinean, președintele PMP Timiș, a anunțat numele a trei persoane care vor candida în trei localități din județ.

Este vorba de Viorel Nicu, în vârstă de 45 de ani, care va candida pentru a doua oară la Primăria Săcălaz.


În prezent, Viorel Nicu este consilier local. De asemenea, în cursa pentru Primăria Dudeștii Noi va intra din partea PMP Timiș Marius Porojan, tot consilier local, iar pentru Primăria Teremia Mare – Cosmin Sîntean (foto ultimul din dreapta). Cel din urmă dintre candidații prezentați de către PMP Timiș în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, este un personaj controversat.

În anul 2016, Sîntean a fost acuzat de delapidare, după ce ar fi folosit în scopuri personale 20 de tone de carburant, decontat prin bugetul primăriei. De asemenea, în anul 2011, Cosmin Sîntean a fost condamnat de Curtea de Apel Timișoara pentru că a agresat un consilier local în timpul unui concurs pentru un post din primărie. La alegerile locale din 2016, Cosmin Sîntean a candidat din nou pentru un nou mandat de primar al comunei Teremia Mare, însă a pierdut în fața lui Cornel Gui.

În acest moment, Sîntean este trimis în judecată în două dosare, în cel pentru delapidare și unul pentru abuz în serviciu. „Unul dintre dosare a fost cu retrocedarea unei clădiri. Eu am luat ce a fost al primăriei, ce a investit primăria. Și anume, niște calorifere”, a încercat să explice Cosmin Sîntean, la întrebarea unui jurnalist, dar a fost oprit de Cornel Sămărtinean, pe motiv că problemele candidatului la Teremia Mare nu sunt subiectul conferinței de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.