Guvernul Ludovic Orban a căzut la moțiunea de cenzură. Deputatul Simonis, atac...

Guvernul Ludovic Orban a căzut la moțiunea de cenzură. Deputatul Simonis, atac dur la premier

0
DISTRIBUIȚI

Scandal total, astăzi, în Parlamentul României la dezbaterea moțiunii de cenzură depusă de PSD după ce guvernul PNL condus de Ludovic Orban și-a asumat răspunderea pe proiectul alegerii primarilor în două tururi.

În timpul dezbaterilor, deputatul de Timiș Alfred Simonis, șeful grupului parlamentar al PSD, l-a atacat dur pe premierul Orban. „Țin să îi reamintesc domului Orban că și domnia să a fost parlamentar pe liste făcute cu același pix al președintelui Dragnea, în 2012, când ați candidat impreună în USL. Nu păreati atunci să fiți deranjați de culoarea pixului sau a gecii. (… )Pe noi nu ne-a pus nimeni pe noi nu ne pune nimeni din pix. Dacă la PNL este așa, se explică unele lucruri”, a declarat Alfred Simonis.

Pesedistul a acuzat și faptul că „25 de OUG de urgență nu ați făcut febră musculară, 25 de tunuri pentru clienții politici ai PNL.


Ați privatizat sistemul de sănătate, ceea ce e o mare mizerie, ați vrut să privatizați și SMURD să ingrăsati și mai mult buzunarele privatilor și să puneți la pămant buzunarele românilor. Doriți să luați șansa românilor să fie tratați în timp ce Citu se imprumută ziilnic cu miliarde și miliarde de lei”.

Orban a replicat, afirmând că „v-ați dezis de șeful vostru, dar e vorba de un fake-news. E vorba de pozele pe care le circulați de doi ani și jumătate. Vă spun povestea. Acele poze sunt făcute în 2009, după turul doi al alegerilor prezidențiale, în care conducerea PSD a venit să mulțumească – 2009, vă readuc aminte – conducerii PNL, domnului Crin Antonescu, care ulterior v-ați și înțeles când ați pus bazele USL, nu cu mine. Schimbul de geci a fost făcut cu următorul scop – președinții partidelor din acea perioadă, domnul Antonescu și domnul Geoană, domnul Antonescu mi-a cerut mie să ies la conferința de presă îmbrăcat în geaca roșie și domnul Geoană i-a cerut lui Dragnea să iasă îmbrăcat în geaca galbenă. După ce am probat gecile, domnul Dragnea a ieșit în geaca galbenă, iar eu nu am ieșit în fața românilor cu geaca roșie, pentru că mi-ar fi fost rușine tot restul vieții să port geaca roșie pe care niciodată nu voi accepta să o port”.

După numărarea voturilor s-a stabilit că moțiunea de cenzură a trecut cu 261 de voturi „pentru”, guvernul Orban fiind demis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.