Guvernul României, bătaie de joc la adresa proiectului TM 2021. Horațiu Rada:...

Guvernul României, bătaie de joc la adresa proiectului TM 2021. Horațiu Rada: „Nu este momentul să ieșim în stradă”

0
DISTRIBUIȚI

Bătaie de joc la adresa proiectului Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021, din partea Guvernului României. Din totalul de 52,9 milioane de lei, suma pe care și-a asumat-o că o va plăti pentru reușita proiectului de interes național, Guvernul a dat, până acum, doar… 200.000 de lei.

Președintele ATCCE 2021, Horațiu Rada, speră ca lucrurile să se reglementeze într-un fel sau altul. „Nu este momentul să ieșim în stradă… De ce? Cui ne adresăm? Trebuie să se stabilizeze zona politică, să vedem cu cine vorbim. Acum nu prea avem cu cine. Însă Timișoara nu poate să aștepte. Suntem capitală europeană a culturii, putem demonstra României, Europei. Trebuie să batem la ușă mult mai agresivi. Avem parlamentari de Timiș, toți politicienii trebuie să ia parte. Când știm cu cine discutăm, vom face discuții”, a declarat Horațiu Rada la PRESSALERT LIVE.

Fără bani de la Guvernul României, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021 se îndreaptă spre mediul privat și încearcă să stabilească parteneriate. Unele au fost deja bătute-n cuie.


„În ultima parte a anului a fost semnat cel mai serios parteneriat, cel de mobilitate, cu Automobile Bavaria, care ne va asigura flota de transport persoane și marfă, autocare pentru mobilitate, turiști, grupuri de presă etc. A fost un parteneriat semnat cu Tarom, care nu este însă foarte bine definit și nici aplicat. Am reluat discuțiile direct cu ministrul Transporturilor. S-a semnat parteneriatul media cu Televiziunea Română, iar în perioada următoare vom demara alte parteneriate cu zona media din plan regional și local”, a explicat președintele TM2021, invitat la PRESSALERT LIVE.

Întrebat de implicarea mediului privat în proiectul de interes național, Horațiu Rada a menționată că „pentru strângerea de fonduri au fost contactate 650 de instituții, de firme. Sunt câteva contracte care s-au concretizat anul trecut, în derulare în cursul acestui an și în cursul anului 2021. Suntem în tratative cu trei potențiali finanțatori majori. Foarte mulți vin și zic că vor să primească ceva, însă noi vindem o imagine, un concept. România va mai avea șansa să aibă un oraș capitală culturală europeană de abia în 2033. Despre ce vorbim? O dată ai șansa să fii partener cu un oraș capitală culturală”.

De altfel, Horațiu Rada a spus și care sunt cele mai mari trei urgențe ale proiectului Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021. „Definitivarea echipei în vederea implementării proiectului, partea de comunicare și de informare a cetățeanului referitor la ce înseamnă Capitală Culturală Europeană și a treia urgență este să definitivăm programul artistic pentru începerea părții de producție care trebuie să fie finalizată până la sfârșitul lunii august”, a declarat Horațiu Rada, la PRESSALERT LIVE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.