Institutul Intercultural Timișoara caută parteneri pentru un proiect care vizează educația pentru...

Institutul Intercultural Timișoara caută parteneri pentru un proiect care vizează educația pentru cetățenie democratică a elevilor

0
DISTRIBUIȚI

eleviInstitutul Intercultural Timișoara caută parteneri pentru colaborarea în cadrul programului „Proiect: Cetățeanul”. Acest program are ca scop formarea profesorilor pentru a implementa o metodologie inovativă de predare a educației pentru cetățenie democratică cu elevii de clasa a VII-a. Detalii despre metodă se găsesc la www.cetateanul.intercultural.ro.

În cadrul acestui program institutul intenționează să colaboreze cu organizații care activează la nivel local, în diferite regiuni din țară, în domeniul participării civice.


Această colaborare constă în sprijinirea elevilor în cadrul unor procese precum:

  • înțelegerea contextului local și a problemelor cu care se confruntă comunitatea
  • colectarea de informații privind problemele identificate
  • formularea unor propuneri de politică publică
  • definirea unui plan de advocacy
  • organizarea de evenimente publice de prezentare a propunerilor elevilor.

Institutul Intercultural Timișoara realizează acest program în baza unui acord de parteneriat semnat în 2004 cu Ministerul Educației și al parteneriatului cu Center for Civic Education, S.U.A. care deține drepturile de autor privind metoda Proiect: Cetățeanul.

Cei care sunt interesați de o posibilă colaborare sunt rugați să transmite o scurtă descriere a organizației din care fac parte pe adresa: oana.nestian@intercultural.ro până în data de 26 februarie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.