Klaus Iohannis a anunțat că îl propune tot pe Ludovic Orban pentru...

Klaus Iohannis a anunțat că îl propune tot pe Ludovic Orban pentru funcția de premier

0
DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi seară, că îl desemnează, din nou, pe Ludovic Orban pentru funcția de premier.

„Următorul pas concret este desemnarea din partea mea a unei persoane însărcinate cu formarea unui nou guvern. După ce m-am consultat cu toate partidele parlamentare îl desemnez pe Ludovic Orban să formeze un nou guvern și să se prezinte în Parlament”, a declarat Klaus Iohannis, la Cotroceni.

Șeful statului a subliniat că Guvernul Orban a vrut reformarea statului și a venit cu măsuri „în favoarea României”, spre deosebire de PSD.

„Avem un guvern liberal care a venit cu o agendă reformatoare, a dorit să reformeze multe programe, să vina cu îmbunătățiri pe legislația electorală, măsuri economice și sociale în inetersul României,.


A dorit să repare greșelile care au fost făcute de guvernele PSD. Pe de altă parte avem un PSD care are încă foarte mulți parlamentari și care se opune acestor schimbări. Un guvern care vrea să miște lucrurile și un PSD care dorește să oprească lucrurile. Doar ultimul exemplu cred că este elocvent. PNL prin Guvernul Orban a dorit să aducă îmbunătățiri legilsatiei electorale cu privire la alegerile locale. A vrut să reintroduca alegerea primarilor în două tururi. PSD a deps moțiune și a trecut”, a completat Iohannis.

Klaus Iohannis a avut, joi, la Cotroceni, consultări cu partidele parlamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.