Marius Craina, la PRESSALERT LIVE: „Îl aveți în fața dumneavoastră pe viitorul...

Marius Craina, la PRESSALERT LIVE: „Îl aveți în fața dumneavoastră pe viitorul primar al Timișoarei”. Ce spune despre plecarea din PSD

4
DISTRIBUIȚI

La Timișoara se anunță o vară încinsă, iar asta nu din pricina temperaturilor ridicate, ci din motive politice. La începutul lunii iunie se va da bătălia pentru fotoliul de primar, iar până acum trei candidați și-au anunțat intenția: primarul în funcție Nicolae Robu, candidatul USR-Plus Dominic Samuel Fritz și doctorul Marius Craina, care va candida din partea PRO România.

Fost manager al Spitalului Județean Timișoara, proaspăt ales în funcția șef al Senatului Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, Marius Craina debordează de încredere la ceva mai bine de trei luni de alegere. Invitat în ediția din această seară a emisiunii PRESSALERT LIVE, Craina a spus că „sunt sigur că îl aveți în fața d-voastră acum pe viitorul primar al Timișoarei! Nu mergem la bătălie fără a câștiga”. Notorietatea pe care și-a câștigat-o ca medic și aprecierea de care s-a bucurat mai ales când a fost manager al „Județeanului” par să fie atuurile pe care se bazează Marius Craina.

Deși va candida din partea PRO România, Craina a fost aproape de a fi reprezentant al PSD-ului la Primăria Timișoara, pentru alegerile din 2020. „S-a discutat despre candidatura mea în cadrul PSD-ului, într-o ședință de birou municipal și s-a aprobat candidatura. A urmat apoi o perioadă de acalmie, să mă exprim într-un mod prea elegant. Propunerea a rămas blocată, fără a fi promovată mai departe. Au existat voci care nu au fost de acord cu candidatura mea”, a spus Craina la PRESSALERT LIVE.

Unul dintre oamenii care nu l-au susținut a fost nimeni altul decât președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, care a condus filiala județeană a PSD. Asta deși, în fața camerelor, cei doi păreau pe aceeași lungime de undă. „M-a deranjat că nu m-a susținut Călin Dobra, dar… nu am înțeles niciodată care au fost motivele ce au stat la baza nesusținerii sale.


Am discutat de nenumărate ori. Când s-a anunțat acea candidatură, a fost o ruptură care a intervenit dintr-o dată. Au tot fost amânări peste amânări. Acum trag concluzia că așa a vrut Dumnezeu”, a declarat Marius Craina.

Cel care a speculat „răceala” dintre Craina și PSD Timiș a fost nimeni altul decât fostul premier al României, liderul PRO România la nivel național – Victor Ponta. „În cursul lunii ianuarie am fost anunțat că Ponta va veni la Timișoara și că își dorește să accept o întâlnire. Am avut o primă discuție tangențială. […] S-a discutat și despre alegerile din universitatea noastră, iar atunci Ponta a spus că voi discuta cu Marius (n.r. – Marius Craina) de abia după alegerile din senat. Atunci mi s-a clipit ceva, că am o șansă și îmi dă posibilitatea de a alege liber. După aceea am mai avut o întâlnire în care mi-am expus planul pe care îl am, am avut o mică dezbatere pe baza propunerii și a planului nostru, am mers mai departe decât atât, având suportul, susținerea, chiar garanția sa în calitate de lider PRO România”, a relatat Marius Craina.

Doctorul Marius Craina nu va lipsi de pe lista celor care vor candida la Consiliul Local Timișoara din partea PRO România. „Voi deschide lista de consilieri locali. Una dintre propunerile pe care i le-am făcut lui Victor Ponta a fost ca pe lista de consilieri locali trebuie să se găsească persoane cu notorietate, experiență, timișoreni dornici să facă ceva pentru orașul lor. Am plecat fără a fi impus nimic, dimpotrivă, fiecare om din Timișoara, angajat sau nu politic actualmente, poate să vină către PRO România, are toată deschiderea și aprecierea noastră. O să venim în câteva săptămâni cu proiectele pe care le propunem, cu oamenii pe care îi propunem”, a menționat Craina la PRESSALERT LIVE.

Întrebat dacă va prelua conducerea filialei PRO România la Timișoara, Marius Craina a spus că nici nu se gândește la așa ceva. „Am fost la sediul PRO România Timișoara. Am găsit niște oameni minunați, dispuși la muncă, entuziaști, oameni care m-au aplaudat când m-au văzut. Nu voi prelua conducerea filialei, sunt oameni competenți acolo. Îi rog să mă ajute cu sufletul, trupul, mintea, gândul, cu tot dmersul pe care-l fac pentru primărie”, a spus Marius Craina.

4 COMENTARII

  1. Cred că a făcut o mare prostie trecând la Ponta, poate avea mai mare credibilitate ca și independent. Din păcate partidul PSD, pro, PNL, sunt și țin de trecut. Ponta este unul din cei 90%de politicieni fără credibilitate, în 2020 se caută adevărul și seriozitatea…… deci mai bine ar merge singur că ar avea șanse mult mai mari….

  2. Un medic cu experienta desavarsita nu contesta nimeni, poate si un exceptional manager DAR ! Spaga era la ordinea zilei ! Carnet de partid PSD ! A batut palma cu Ponta ! E un comunist batran care e impins in fata de actualii cei mai mari hoti si mincinosi pe plan local, national si international… USR ul momentan are cei mai putini hoti si legaturi cu aceste grupari comuniste vechi care atenteaza in permanenta la bunul si viata cetatenilor romani.

    • @Corin
      USR condus de Barna care a dat contractele cu bani europeni obtinute de firma personala prietenilor si sorei lui?
      USR care a anuntat ca e pentru vaccinarea obligatorie a copiilor si o pune pe lista candidatilor la functia de consilieri la Primaria Timisoarei pe Ana Munteanu care e o adversara a vaccinarii obligatorii ( nu si-a vaccinat copilul).
      Ana Munteanu care e lobbyst! Asa apare pe lista USR
      Ana Munteanu – actrita/lobbyst.
      Pentru cine va face lobby daca va fi aleasa consilier la Primaria Timisoara?

  3. Nu cred ca Dan Barna e pe buletinul de vot, nici sora dumnealui si nici Ana Munteanu… Nici unul dintre ei nu a eliberat penitenciarele, distrus justitia, educatia, si economia tari, nu au dat ordin sa se traga in Timisoreni la revolutie etc …. Mai bine sa faca lobby femeia asta decat sa conduca primaria criminalii revolutiei si sifoanele comunistilor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.