Măsuri anti-coronavirus la Timișoara. Primăria cumpără zece containere pentru cazarea persoanelor în...

Măsuri anti-coronavirus la Timișoara. Primăria cumpără zece containere pentru cazarea persoanelor în carantină

1
DISTRIBUIȚI

coronavirus

Primăria Timișoara s-a trezit abia acum să ia măsuri anti-coronavirus. Astfel, Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că municipalitatea va cumpăra zece containere care vor fi folosite pentru izolarea persoanelor aflate în carantină, dacă va fi nevoie.

„Vreau să transmit un mesaj cât se poate de limpede pentru cetățeni: nu avem motive de panică. Din fericire, până astăzi nu a fost confirmat niciun caz de infestare cu coronavirus în România. Prin urmare, noi trebuie să fim precauți, să respectăm normele sanitare, normele de igienă, astfel încât să ne protejăm și de coronavirus, și de diverși alți viruși, dar nu este cazul să ne panicăm. Măsurile luate sunt bine gândite de către specialiști și ele se aplică începând de la frontieră. Am convocat și eu Comitetul Local pentru Situații de Urgență astăzi și s-a aprobat achiziția a zece containere pentru a le pune la dispoziție, dacă va fi nevoie, pentru carantină.


Fiecare sunt o locuință pentru o persoană cu grup sanitar propriu. Așa sunt cerințele, în carantină trebuie să locuiască o persoană într-o încăpere și să aibă propriul grup sanitar”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei susține că și reprezentanții Consiliului Județean Timiș intenționează să cumpere zece astfel de containere, care ar urma să ajungă în perioada următoare, dar nu a putut estima o dată exactă.

Nicolae Robu a recunoscut că în astfel de situații se poate observa cât de nepregătite sunt autoritățile, în general, pentru situații de urgență. „Există clădiri care stau în paragină, ele sunt ale statului român, în jurisdicția unor ministere și se ține cu dinții de ele, într-o absurditate de abordare. Există un cămin care aparține de Ministerul Apărării lângă Liceul Electrotimiș. E o rușine să ai o asemenea clădire. Există o altă clădire la Liceul Energetic, la fel, o rușine. Noi nu putem să schimbăm destinația acestor clădiri”, a precizat primarul Timișoarei.

1 COMENTARIU

  1. primachele e retardat, el parca n-ar face parte din aceste „autoritati”. parca uite ce post are, e complet pe langa. ce ai pazit, bai, urangutanule pana acum? ai stat si ai visat la fantani. sper sa te loveasca virusul inainte sa-ti termini mandatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.