Măsuri în regim de urgență pentru ca noul coronavirus să nu intre...

Măsuri în regim de urgență pentru ca noul coronavirus să nu intre în Timiș. Vor fi cumpărate termoscannere și containere pentru carantină VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș ia toate măsurile pentru ca coronavirusul să nu pătrundă pe teritoriul județului. Poziționarea geografică, granița cu Ungaria și Serbia, Aeroportul Timișoara, cu zboruri dinspre Italia, determină autoritățile locale să țină garda cât mai ridicată.

Călin Dobra, președintele CJ Timiș, invitat în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE, în studiourile on.set, a dezvăluit că au vor fi cumprate în regim de urgență 11 termoscannere și 10 containere speciale pentru cazurile de carantină și izolare de coronavirus. „Mâine avem ședință de CJ, în care voi înainte un proiect de hotărâre de a aproba în regim de urgență cumărarea a 10 containere speciale, cu condiții decente de cazare pe o perioadă de carantină. Cei de la ISU mi-au spus că aceste containere pot fi benefice și în ideea altor evenimente ce pot apărea în Timiș, spre exemplu cazarea cuiva care a rămas fără casă, în urma unui incendiu. Mâine putem face plățile, furnizorii ne-au confirmat că vor fi livrate în câteva zile containerele”, a declarat Călin Dobra.


Containerele vor deservi persoanelor aflate în carantină, care trebuie izolate, măsuri de preîntâmpinare ale coronavirusului. La spital vor ajunge persoanele care vor fi infectate cu virusul care provoacă boala COVID-19. Și Primăria Timișoara a anunțat astăzi că urmează să achiziționeze 10 containere pentru carantină.

Cât despre cele 11 termoscannere, acestea vor fi folosite în punctele de intrare în țară, cele șase din Timiș, respectiv Aeroportul Internațional Timișoara. „Tot mâine vom lua 11 termoscannere pe care le vom pune la dispoziția Direcției de Sănătate Publică, dar și a Poliției de Frontieră, pentru a scana de la distanță persoanele care intră în Timiș. Mâine, după ce putem aproba, facem comanda și produsele vor veni în câteva zile, în procedură de urgență pentru punctele vamale din județ”, a dezvăluit președintele CJ Timiș.

Călin Dobra este, totodată, și vicepreședinte al Comitetului pentru Situații de Urgență Timiș. Întrebat dacă Timișul este pregătit să facă față unor astfel de provocări, Dobra a menționat că: „cred că prin primsa măsurilor pe care le-am luat suntem pregătiți, deocamdata suntem în starea de pregătire și monitorizare a ceea ce înseamnă oamenii care intră și vin din regiunile afectate. Sunt măsuri și de carantină, de izolare la domiciliu, dar în Timiș nu avem astfel de situații. Le transmit cetățenilor să nu intre în panică pentru că situația nu este așa dezastruoasă cum apare pe anumite pagini. Faza actuală o gestionăm”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.