Meniurile restaurantelor și cafenelelor din centrul Timișoarei, obligatoriu bilingve începând cu 1...

Meniurile restaurantelor și cafenelelor din centrul Timișoarei, obligatoriu bilingve începând cu 1 mai. Ce sancțiuni riscă patronii care nu se conformează

1
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Primăriei Timișoara au postat pe site-ul instituției proiectul de hotărâre aprobat săptămâna trecută în consiliul local, prin care restaurantele și cafenelele din oraș trebuie să pună la dispoziția clienților meniuri în limba engleză și limba română.

Astfel, din proiect aflăm că reprezentanții unităților de alimentație publică din zona centrală a Timișoarei trebuie să se conformeze noii reguli până la data de 1 mai a acestui an.


Restaurantele și cafenelele situate în afara zonei centrale trebuie să pună la dispoziție meniurile în cel puțin limbile română și engleză până la data de 1 octombrie.

„În Municipiul Timișoara s-a remarcat faptul că în unele unități de alimentație publică lista meniurilor este prezentată doar în limba română, lucru care pune în dificultate înțelegerea acestei liste de către turiștii care vizitează orașul. (…) Zona turistică centrală este reprezentată de unitățile de alimentație publică situate în Piața Victoriei și străzile adiacente, precum și Piața Unirii și străzile adiacente”, scrie în proiectul de hotărâre.

Patronii care nu se conformează riscă amenzi cuprinse între 200 și 400 de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.