Pericolele din mijloacele de transport în comun din Timișoara. Aproape 150 de...

Pericolele din mijloacele de transport în comun din Timișoara. Aproape 150 de amenzi date de la începutul anului

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii și jandarmii timișoreni își unesc forțele atunci când vine vorba de contravențiile și infracțiunile din mijloacele de transport în comun, din Timișoara, dar și din stațiile STPT. Deja, în luna ianuarie, au fost acordate 145 de amenzi celor care au băut, au făcut scandal sa au cerșit în tramvaie și troleibuze.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Transport Urban acționează și în acest an atât pe cont propriu pe mijloacele de transport în comun, dar și cu jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș. În luna ianuarie a acestui an, au fost aplicate de polițiștii locali un număr de 145 sancțiuni contravenționale, în special pentru fapte precum consum de alcool în mijloacele de transport și în stațiile acestora, comerț ambulant în stațiile STPT, scandaluri și adresarea de injurii, apelarea la mila publică, mizerie în mijloacele de transport.

Cele mai multe solicitări au fost legate de refuzul unor călători de a se legitima în fața controlorilor STPT, prezența persoanelor fără adăpost în mijloacele de transport în comun, creând astfel disconfort celorlalți călători, dar și cazuri în care conducătorii de autovehicule staționează încurcând circulația tramvaielor, fiind prea aproape de căile de rulare ale acestora.


În toate aceste cazuri, polițiștii locali se deplasează și iau măsuri de sancționare a celor depistați.

Acțiunile polițiștilor locali continuă pe linie de prevenire și prin împărțirea de pliante informative în mijloacele de transport în comun, prin care îi sfătuiesc pe călători cum să se ferească de persoanele care pot atenta la bunurile lor, ce măsuri de precauție să își ia atunci când se deplasează cu tramvaie, troleibuze sau autobuze, aceste flyere făcând parte din cele 10.000 de pliante realizate cu în colaborare cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică din cadrul Consiliului Județean Timiș, care sprijină acțiunile polițiștilor locali pentru un transport civilizat și în siguranță în Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.