Ministrul liberal al Mediului distruge teoria lui Robu privind aerul curat din...

Ministrul liberal al Mediului distruge teoria lui Robu privind aerul curat din Timișoara. Decizia de a lipsi de la întâlnire, „destul de imatură”

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Mediului, liberalul Costel Alexe, a fost ignorat de colegul său, Nicolae Robu, care ieri a lipsit de la întâlnirea convocată la București pe tema planurilor pentru combaterea poluării. Vă reamintim că primarul Timișoarei a susținut că nu a trimis nici măcar un funcționar la discuțiile tehnice pentru că i-a dat sarcină fostului său purtător de trepied, secretarul de stat Cătălin Iapă de la Dezvoltare, să se intereseze ce s-a discutat.

”Lipsesc de la masă aproape toate orașele care nu au elaborat încă planul de calitate a aerului.


Este destul de imatură această abordare de a absenta de la o discuție tehnică, în care am fi dat tot suportul pentru ca lucrurile să se miște mai accelerat. Nu am făcut o întâlnire în care să scoatem pe cineva la tablă pentru a-l prinde nepregătit. Am organizat această întâlnire pentru a stabili împreună pașii prin care populația din toate orașele din România poate fi protejată de un aer cu poluanți nocivi”, a declarat, ieri, ministrul Mediului.

Liberalul a demontat, practic, și afirmațiile lui Nicolae Robu că Timișoara are un aer curat, declarând „toate cele 10 orașe au depășiri de peste: 35 de zile pe an, dacă e vorba de PM10, de 18 ore pe an, dacă este vorba despre dioxid de azot sau oxizi sau depășesc valoarea limită anuală la benzen (5 micrograme/mc). Acesta este și motivul pentru care sunt obligate, conform legii, să elaboreze și să pună în aplicare planuri de calitate a aerului. Obligația lor nu este de ieri sau de azi, ci din 2015 pentru Bacău, Brăila, Galați sau din 2018 pentru restul orașelor (inclusiv Timișoara, n.a.)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.