Primarul Robu, după ce a sesizat comisia de disciplină pentru că Mirela...

Primarul Robu, după ce a sesizat comisia de disciplină pentru că Mirela Toc a stat prea mult pe Facebook la serviciu: „N-am eu o problemă cu niciun angajat”

2
DISTRIBUIȚI

mirela toc

Nicolae Robu a reacționat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul Primăriei Timișoara, după ce Mirela Toc, angajată în cadrul instituției, a fost băgată în comisia de disciplină, ca urmare a unei sesizări a edilului. Concret, primarul a reclamat faptul că Mirela Toc a stat foarte mult pe Internet în scop personal în timpul serviciului, pe parcursul lunii decembrie. Ședința a fost amânată pentru data de 18 februarie, pentru că membrii comisiei de disciplină nu s-au prezentat și cu dovezile care arată că Mirela Toc nu și-a făcut treaba.

Pe de altă parte, Nicolae Robu a precizat că a sesizat comisia de disciplină pentru că așa este procedura. „Am făcut sesizarea în urma primirii unei informări cu lucruri care nu pot fi tolerate. N-am eu o problemă cu niciun angajat din primărie, cu atât mai mult cu persoana nominalizată de dumneavoastră”, a afirmat primarul Timișoarei.

Un jurnalist l-a întrebat de ce a sesizat comisia de disciplină doar în cazul Mirelei Toc, iar în momentul în care Rodica Aurelian, șefa Serviciului de Resurse Umane, a angajat ilegal un medic școlar nu a făcut același lucru, Nicolae Robu răspunzând că „sunt situații total necomparabile, nu au nimic în comun, am explicat de ce. Câtă vreme legislația este atât de ambiguă, încât oamenii de bună credință pot greși datorită interpretabilității, nu a fost cazul să iau măsuri. Înțeleg că dumneavoastră sunteți apărătorii celor care din totalul orelor de serviciu folosesc calculatorul de serviciu, nu cel de acasă sau telefonul personal, nu știu câte procente, foarte mult, în scopuri care n-au nicio legătură cu fișa postului, cu interesul public și asta pe bani publici.


Dumneavoastră îi apărați”.

Primarul Timișoarei a mai ținut să precizeze că nu a sesizat comisia de disciplină pentru a se răzbuna pe Mirela Toc, care i-a făcut o serie de plângeri.

„Când primesc o informare, evident că nu pot să rămân indiferent, să spun lasă că nu-i nimic, să continue, când ar fi trebuit să meargă pe teren, pentru că a primit atribuții de la șeful ei direct tocmai ceea ce a dovedit că îi place și i se potrivește, să colinde orașul și să ne prezinte poze cu neregulile pe care le vede în privința curățeniei. Asta trebuia să facă, nu să intre nu știu pe unde a intrat”, a adăugat Nicolae Robu.

Edilului i-a fost atrasă atenția că tot în luna decembrie, și el a făcut o greșeală, soția mergând la cumpărături cu mașina de serviciu a sa și cu șoferul Vasile pe post de cărător de plase. „Și care e problema? Ei, haideți că degenerăm acum. A fost în afara programului și am explicat ce s-a întâmplat. Eu lucrez mult peste cât intră în fișa postului ca număr de ore, în instituție și pentru instituție în diverse alte locații. Programul meu de lucru este de 12, 13, 14, 16, câteodată trec de miezul nopții. Cât trebuie, atât lucrez, de dimineața de la ora 08.00. Nici nu se poate face comparație și eu am cu totul altă poziție, nu am poziția de angajat cu atribuțiile foarte clare, la fel ca doamna… Chiar să-mi pierd vremea pentru o persoană care oricum răpește timp aparatului primăriei cu nemiluita prin numărul de reclamații, sesizări, cereri de informații pe legea cutare sau cutare. Chiar nu-mi pierd vremea cu așa ceva. De principiu, v-am spus, orice om corect, în momentul în care primește o informare că s-a întâmplat ce ați văzut acolo, face o sesizare a comisiei de disciplină”, a explicat Nicolae Robu.

În ultimii ani, Mirela Toc i-a acuzat pe șefii săi din Primăria Timișoara, inclusiv pe Nicolae Robu, de ilegalități și abuzuri. De altfel, funcționarul public a depus inclusiv plângeri penale împotriva primarului Timișoarei și a altor șefi din instituție.

Anul trecut, Mirela Toc a fost transferată la Biroul de Salubrizare, fiind nevoită să-și desfășoare activitatea într-un birou de nici doi metri lățime. Tot anul trecut, Mirela Toc l-a acuzat pe Ioan Nasleu, pe vremea aceea consilier personal al primarului Robu, că ar fi amenințat-o pe holurile Primăriei Timișoara, după ce a dat like-uri pe Facebook unor articole scrise de Dragoș Boța, editorul șef al Pressalert.ro.

2 COMENTARII

  1. Robule, puscarie scrie pe tine. Ba, dar tie chiar nu ti-e rusine, adica aia de la Curtea de Conturi iti zic ca tu si aurelian ati incalcat legea si cu angajarea medicului, instanta iti zice la fel si tot o ti gaia matul ca legea e ambigua. Amibiguu e capul tau, ca legea e foarte clara. Dar tot strigai tu ca nu raspunzi decat in fata procurorilor, asa ca ti se implineste visul cu varf si indesat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.