Nicolae Robu susține că nu vrea ca PNL Timiș să desemneze un...

Nicolae Robu susține că nu vrea ca PNL Timiș să desemneze un candidat pentru președinția consiliului județean de frică să nu apară iar disensiuni în partid

2
DISTRIBUIȚI

Deși senatorul Alina Gorghiu a anunțat că PNL a stabilit că până în 25 februarie trebuie anunțat numele candidaților desemnați pentru funcția de primari ai marilor orașe, dar și pentru cea de președinte de consiliu județean, Nicolae Robu nu vrea să se grăbească. Președintele PNL Timiș susține că vrea să aștepte până când se va decide dacă președinții de consilii județene vor fi aleși de populație, prin vot direct, sau din rândul aleșilor județeni.

”Deocamdată nu am mai făcut nimic, avem alte preocupări. Așteptăm să vedem cum va fi legea cu referire la alegerea președintelui județean și ne vom conforma. Evident că dacă cumva la nivelul conducerii PNL se decide că este obligatoriu, nu s-a decis încă. Una este să se discute și alta este să se decidă, sunt lucruri diferite. Probabil că se va decide așa. Bun, nu e nicio problemă, mai întâi trebuie să se decidă cum vor fi alegerile, pentru că evident că în cazul în care alegerile sunt uninominale, directe pentru președinte de consiliu județean, păi trebuie să ai candidatul cât mai repede, trebuie să-l promovezi.


În cazul în care președintele de consiliu județean se alege de către consilierii județeni, după ce se constituie noul consiliu județean, atunci lucrurile se pun total diferit și persoana poate să aibă un alt profil în acel moment”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a insistat că, din punctul său de vedere, dacă se va decide ca președintele consiliului județean să fie ales din rândul aleșilor județeni, atunci nu are niciun rost să fie stabilită dinainte o persoană desemnată pentru a candida. De altfel, Nicolae Robu susține că PNL Timiș nu are în acest moment președinte de consiliu județean pentru că nu a fost ascultat de conducerea centrală a partidului și au apărut dispute interne în 2016.

”Eu și data trecută, în 2016, am insistat cât s-a putut de mult, până în ultimul moment, să nu ni se ceară să stabilim cine va fi candidatul nostru la funcția de președinte al consiliului județean. Din păcate, conducerea de atunci nu a fost receptivă la insistențele mele și s-a ajuns doar la acele disensiuni în PNL Timiș, cauzate fix de tema aceasta și nu a mai fost cazul să mai dăm un vot pentru președintele consiliului județean, că nu am avut majoritate în consiliu. Dacă nu era așa, eu sunt convins că noi aveam majoritate în consiliu, nu erau acele dispute interne, noi nu pierdeam voturi, pentru că cei de la PSD spuneau atunci că ei sunt foarte liniștiți, nu se preocupă de campanie pentru consiliul județean, că se face din interiorul PNL-ului anticampanie pentru PNL mai eficientă decât ar putea ei să o facă. Nu a tras Alin Popoviciu (n.r. candidatul PNL Timiș pentru consiliul județean la alegerile locale din 2016) lista în jos, ci au fost lupte interne, a fost disensiune în partid și s-au pierdut multe voturi din această cauză”, a detaliat Nicolae Robu.

2 COMENTARII

  1. Oricum pentru primar din partea PNL va candida Pirtea asa ca…Nu ca ar fi mai bun decat Robu,poate ca din contra(plagiator fiind!),dar noh…astea sunt dispozitiile de la Centru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.