Nu mai există limită minimă de înălțime pentru funcția de polițist local,...

Nu mai există limită minimă de înălțime pentru funcția de polițist local, la Timișoara. Au fost impuse noi condiții eliminatorii

2
DISTRIBUIȚI

Consilierii locali au votat, astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare, noile condiții eliminatorii pe care trebuie să le îndeplinească persoanele care doresc să devină polițiști locali în Timișoara. Astfel, criteriul de înălțime a fost eliminat, dar au fost impuse mai multe probe sportive.

Concret, aleșii locali au votat un proiect de hotărâre cu privire la „modificarea şi aprobarea condiţiilor specifice eliminatorii pentru ocuparea funcţiei publice de execuţie specifice de poliţist local, la Direcţia Poliţiei Locale Timişoara”.

„Luând în considerare evoluția și complexitatea fenomenului infracțional și contravențional care impune intervenția polițiștilor locali și participarea la acțiuni cu grad ridicat de risc, în condiții de pericol deosebit care pot afecta sănătatea și integritatea fizică a polițiștilor locali, se impune recrutarea unor candidați cu calități motrice deosebite și rezistență, mobilitate și trăsături de personalitate puternice precum disciplina, voința, starea de echilibru emoțional”, scrie în raportul de specialitate al proiectului.

Din proiect aflăm că ultimele condiții eliminatorii au fost stabilite în anul 2013, iar una dintre acestea prevede ca bărbații să aibă înălțimea minimă de 1,75 m, iar femeile – 1.70 m.


Reprezentanții municipalității au fost nevoiți să elimine această condiție, prin intermediul proiectului de hotărâre votat astăzi, după ce Agenția Națională a Funcționarilor Publici a arătat, printr-o adresă, că aceasta este una discriminatorie.

Prin urmare, noile condiții specifice eliminatorii pentru ocuparea posturilor de polițiști locali în Timișoara sunt: apt medical și fizic, apt psihologic pentru portarmă și ture de noapte, permis categoria B, precum și o probă sportivă suplimentară sportivă, pentru evaluarea performanței fizice a candidaților. Astfel, bărbații trebuie să facă 44 de abdomene, femeile – 40, bărbații trebuie să alerge 50 de metri în cel puțin 7,4 secunde, femeile – nouă secunde, alergare rezistență – 1.000 metri în 4 minute și zece secunde, în cazul bărbaților, și 800 metri în patru minute și zece secunde, în cazul femeilor. Candidații nu trebuie nici să știe să meargă pe bicicletă pentru a se angaja ca polițiști locali.

Foto: Arhivă

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.