O micuță artistă din Timișoara deschide a cincea expoziție de pictură

O micuță artistă din Timișoara deschide a cincea expoziție de pictură

0
DISTRIBUIȚI

La nici zece ani împliniţi, Maia Truţulescu are deja în palmaresul său patru expoziţii personale şi se pregăteşte să aducă în faţa publicului noi lucrări, care vor fi expuse în galeria Pygmalion de la Casa Artelor. Cea de-a cincea expoziţie de pictură a Maiei Truţulescu se intitulează „Sounds of Soul” şi cuprinde cele mai recente lucrări realizate în cursul anului trecut şi la începutul acestui an.

Criticul de artă Roxana Bărbulescu este de părere că faţă de anii anteriori, „suprafeţele sunt de-a dreptul îndrăzneţe din prisma dimensiunilor, Maia reuşind să transforme pânzele într-un loc de joacă, dar o joacă serioasă şi foarte creativă.


Pasta de structură, cuţitul de paletă, drippingul, rămân instrumentele principale ale căutărilor ei plastice. Noutatea vine şi din paleta de culori folosită în ultimul an, care adaugă culorilor pure un spectru diafan de griuri colorate aşezate maiestuos în compoziţii care aduc sugestia peisajului mai aproape de suflet. Crâmpeie de lumină şi vibraţii venite din inocenţa şi candoarea sufletului de copil cu siguranţă transmit şi privitorului acea bucurie a vieţii fără prejudecăţi şi constrângeri. Mai caută, la fel ca orice artist adult care înţelege cum funcţionează arta, modalităţi de exprimare proprie, experimentează, devine subtilă şi face trimiteri fine spre discursuri plastice cu sine şi cu lumea pe care şi-o imaginează”.

Vernisajul expoziţiei va avea loc joi, 6 ianuarie, de la ora 18.00, iar lucrările vor fi prezentate de criticul de artă Gabriel Kelemen. Expoziţia va fi deschisă până în 18 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.