O parte din elevii de la Liceul Pedagogic ar putea învăța în...

O parte din elevii de la Liceul Pedagogic ar putea învăța în clădirea Poștei Române

0
DISTRIBUIȚI

palatul postei

Primăria Timișoara încearcă să găsească o soluție pentru ca o parte din elevii înscriși la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” să poată învăța într-o altă locație aflată în centrul orașului. Este vorba de spațiul din Palatul Poștelor unde a funcționat în trecut Liceul de Telecomunicații.

Astfel, în ultimul plen al Consiliului Local Timișoara a fost aprobat un proiect de hotărâre „privind împuternicirea de către Consiliul Local al Municipiului Timişoara, a Comisiei de Negociere cu Terţii, în vederea analizării/negocierii ofertei de închiriere a spaţiului din imobilul situat în Bv.


Revoluţiei nr. 2 – Str. Cicio Pop nr. 2, aflat în proprietatea Companiei Naţionale Poşta Română S.A., în scopul asigurării procesului de învăţământ în condiţii optime al unor unităţi de învăţământ”.

Din proiectul de hotărâre aflăm că în acel spațiu vor învăța o parte din elevii de la Liceul Pedagogic.

„În zona centrală vrem să recurgem la închirierea de spații de învățământ de la Poșta Română. Am încercat în ultimii ani de mai multe ori să facem asta, dar nu am avut partener de dialog, nu am avut interlocutor. Ei, acum avem”, a explicat Nicolae Robu.

În anul 2013, conducerea Inspectoratului Școlar Timiș a decis ca cei peste o mie de elevi ai Liceului de Poștă să se mute în sălile de clasă ale Școlii Generale Nr. 26 și în cele de la Colegiul „Ion Mincu”. În fiecare an, Primăria Timișoara plătea pentru această clădire o chirie de 14.000 de lei pe lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.