Operațiune mamut, inclusiv în vestul țării, împotriva samsarilor de mașini second-hand. Prejudiciul,...

Operațiune mamut, inclusiv în vestul țării, împotriva samsarilor de mașini second-hand. Prejudiciul, peste 35 milioane lei

1
DISTRIBUIȚI

Polițiștii fac 175 de percheziții în București și 20 de județe o grupare specializată în infracțiuni de evaziune fiscală.


Gruparea a cumpărat mașini second hand și le-a vândut în România fără să înregistreze veniturile. Prejudiciul depășește 35 milioane de lei.

Polițiștii fac cele 175 de percheziții în București și județele Ilfov, Argeș, Bihor, Buzău, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Perchezițiile se fac în cinci dosare penale și vizează o grupare infracțională specializată în infracțiuni de evaziune fiscală, care ar controla direct sau prin interpuși mai multe societăți comerciale cu activități în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule second-hand.

Prin intermediul acestor societăți comerciale ar fi achiziționate astfel de autovehicule de la parteneri din spațiul Uniunii Europene, cu preponderență din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța și Spania, care ar fi fost vândute în România, fără a înregistra veniturile în evidențele contabile și fără a declara operațiunile, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.