Opt ani de Jazzybit, formația timișoreană care a cucerit publicul cu un...

Opt ani de Jazzybit, formația timișoreană care a cucerit publicul cu un „sound” cât se poate de interesant

0
DISTRIBUIȚI

Ziua de 2 februarie are o semnificație aparte în istoria trupei timișorene JazzyBIT. Cu opt ani în urmă, exact în această zi, formația a susținut primul ei concert. Doi ani mai târziu, în 2014, pe 2 februarie, în Sala de concerte „Mihai Perian” a Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” formația a lansat albumul de debut, „Touch the Sky“. Lucrurile nu se opresc aici, căci cel de-al doilea material discografic din cariera trupei, „Horizon“, a fost lansat tot în data de 2 februarie.

„În 2 februarie 2012 am avut primul nostru concert. Era o iarnă friguroasă cu multă zăpadă, și noi cântam «Winter Town» pentru prima oară“, își amintesc membrii formației.

Prima ședință foto JazzyBIT Foto: Hanne Lore

JazzyBIT este un trio format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe), ce oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată pe alocuri cu blues, latin și funk.


Cei trei artiști timișoreni au susținut ultimul concert din 2019 „acasă“, sărbătorind astfel un an cât se poate de prolific.

La începutul anului trecut, JazzyBIT a susținut un un concert aniversar care a marcat aniversarea a șapte ani de existenţă a trupei, la Atelier 22TM, care a fost transmis integral, prin livestreaming. După alte câteva concerte susținute în țara noastră, timișorenii au fost invitați să cânte în cadrul festivalului Rabobank Amersfoort Jazz Festival 2019 ( Olanda),evenimentul find urmat de un mini – turneu în Statele Unite ale Americii. În cadrul acestuia, timișorenii au cântat în celebrul club Blue Note din New York, în cadrul grandiosului Blue Note Jazz Festival dar și în Rockwood Music Hall din New York, o locație care dispune de trei scene unde au cântat printre alții Lady Gaga, Gary Clark Jr sau Mumford and Sons. Cele patru concerte susținute în S.U.A. de băieți au avut parte de succes.

Pe parcursul verii 2019 formația a mai fost prezentă la Open Air Blues Festival Brezoi, Gărâna Jazz Festival, East European Music Conference and Showcase Festival 2019 (Sibiu), A to JazZ 2019 (Sofia), Sziget Festival (Budapesta) sau Alba Iulia Music & Film Festival 2019. În luna noiembrie a anului 2019, JazzyBIT a susținut un recital în cadrul Katara European Jazz Festival, care a avut loc în Doha, Quatar. Cea de-a 6-a ediție a acestui festival de renume , a inclus concerte susținute de formații din 13 țări europene printre care s-au numărat Austria, Belgia, Bulgaria, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Olanda, Portugalia, România, Spania sau Elveția. La o zi după concertul din Doha, Qatar, timișorenii au revenit în Novi Sad, orașul în care au susținut un concert acum trei ani în cadrul festivalului Exit, pentru a susține un recital inclus în Jazz Marathon, un eveniment organizat de Novi Sad Jazz Festival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.